Mainos

IL: Suomalainen kirvesvalmistaja järkyttyi: Tuotteita myytiin uusnatsien verkkokaupassa yrityksen tietämättä

Tuotteiden päätyminen asiakasyritys-Kärkkäiseltä eteenpäin yllätti kirveitä ja puukkoja valmistavan yrityksen. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen verkkokaupassa myydään muun muassa juutalaisvastaista kirjallisuutta sekä Hitlerin kuvalla varustettuja tarroja. Kaupasta löytyy kuitenkin myös päivittäistavarakaupoista tuttuja tuotteita kuten lastenvaatteita, pyykinpesuainetta sekä retkeilytarvikkeita.

Merkittävä osa tuotteista ja niiden kuvauksista on samoja tai lähes samoja kuin tavarataloyritys Kärkkäisen verkkokaupassa, kertoo Iltalehti.

Muun muassa suomalaisen Roselli Oy:n tuotteita on ollut myynnissä Vastarintaliikkeen verkkokaupassa. Yritys itse ei ole ollut tietoinen, että sen tuotteita myydään uusnatsijärjestön kaupassa. Yritys kertoo olevansa asiasta järkyttynyt, eikä se halua toimittaa tuotteitaan uusnatseille.

– Tarkastamme kaikkien uusien jälleenmyyjien taustat. Olemme sen verran pieni yritys, että omien jälleenmyyjiemme valvominen on aika helppoa, Roselli-yrityksestä kommentoidaan Iltalehdelle.

Roselli Oy:n valmistamat tuotteet on sittemmin poistettu verkkokaupan valikoimasta.

Yritys on myynyt tuotteitaan Kärkkäiselle ja se aikoo nyt selvittää, miten tuotteet ovat päätyneet Vastarintaliikkeen kauppaan.

Tavarataloketjusta kommentoidaan kuitenkin, ettei heillä ole minkäänlaista tietoa yhteistyöstä uusnatsien verkkokaupan kanssa, Iltalehti kertoo.

Kaupallinen johtaja Antti Korkiakoski sanoo lehden haastattelussa, että vastarintaliike on kuitenkin saattanut tilata tuotteita Kärkkäiseltä omaan kauppaansa myytäväksi.

Kärkkäisen toimitusjohtaja Juha Kärkkäisellä ja vastarintaliikkeellä on yhteistä historiaa, joka liittyy juutalaisvastaisen Magneettimedia-ilmaisjakelulehden julkaisuun. Kärkkäinen on tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja hänen yrityksensä sai samalla 45 000 euron yhteisösakon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.