Mainos

IL: Poliisi tutkii uusia ahdistelutapauksia uudenvuodenyöltä

Poliisi tutkii muutamaa uutta uudenvuodenyönä sattunutta ahdistelua, kertoo Iltalehti.

Tammikuussa poliisi kertoi, että uudenvuodenyöltä kertyi yhteensä historiallinen määrä eli 15 rikosilmoitusta. Ne käsittivät yhden raiskauksen, kaksi raiskauksen yritystä ja kaksitoista seksuaalista ahdistelua. Lisäksi poliisi kertoi tammikuussa selvittävänsä tapahtumiin liittyen muun muassa pahoinpitelyä ja ryöstön yritystä. 

Nyt poliisi kertoo Iltalehdelle, että ilmi on tullut muutama uusi tapaus, joita tutkitaan seksuaalisina ahdisteluina.

Lisäksi lehti kertoo, että Keskusrikospoliisin tutkinnassa on tullut ilmi mahdollisia uusia epäiltyjä liittyen irakilaisten turvapaikanhakijoiden tapaukseen. Poliisi otti kiinni uudenvuodenaattona kuusi irakilaista Aavarannan vastaanottokeskuksesta Kirkkonummella. Heitä epäiltiin julkisesta kehottamisesta rikokseen, mutta heidät vapautettiin muutamassa päivässä.

Rikosylikomisario Thomas Elfgren kertoo Iltalehdelle, että uusia kiinniottoja ei kuitenkaan ole tehty.

– Vielä ei tiedetä, kuinka monta epäiltyjä lopulta on tai epäilläänkö ketään nykyisistä epäillyistä, Elfgren muotoilee lehdelle.

KRP selvittää yhä myös sitä, onko tapauksella yhteyksiä Kölnin uudenvuodenyön tapahtumiin. Silloin Kölnissä poliisin tietoon tuli useita naisten ahdistelutapauksia ja ryöstöjä. Poliisin epäilyn mukaan tuhat ulkomaalaistaustaista miestä toimivat ryhmissä.

Aluksi epäiltiin, että Helsinkiin olisi suunniteltu yhtä suurta kokoontumista kuin Kölnissä, mutta tutkinnassa ei Elfgrenin mukaan ole saatu tällaisesta mitään viitteitä. KRP:n tutkinta koskee pelkästään Aavarannan vastaanottokeskuksen asukkaita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.