IL: Miss Helsingin pahoinpitelijälle ehdollista vankeutta

Jessica Ruokolan törkeästä pahoinpitelystä luettiin syyte Helsingin käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona 18. toukokuuta.

Jessica Ruokola kruunattiin Miss Helsingiksi perjantaina 8. tammikuuta. Hänet pahoinpideltiin seuraavana sunnuntaina. Tekijä oli Ruokolan miesystävä.

Iltalehden mukaan oikeus katsoi miehen syyllistyneen pahoinpitelyyn ja tuomitsi hänet viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Syyttäjä vaati tekijälle vuoden ja kahden kuukauden mittaista vankeusrangaistusta. Syyttäjä kuitenkin joutui alentamaan rangaistusvaatimustaan kesken käräjien.

Iltalehden mukaan syyttäjää kiellettiin käyttämästä keskeisiä todisteita. Syytetyn miehen puolustus vaati oikeudenkäynnissä, että suurin osa todisteista oli määrättävä hyödyntämiskieltoon. Vaatimus perustui siihen, ettei Ruokola itse halunnut tulla kuulluksi jutussa, tai vaatinut rangaistusta miesystävälleen.

Käytännössä hyödyntämiskielto esti todistajia kertomasta oikeudessa mitään, mitä Ruokola itse oli kertonut pahoinpitelystä. 

– Ikinä en ole ollut näin vaikeassa tilanteessa. Tässä olisi ollut hyviä todisteita, joista olisi saatu arvokasta näyttöä, mutta nyt saatiin vain pieni otos tästä asiasta, syyttäjä Perttu Könönen totesi oikeudessa.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat