Mainos

IL: Kotiäiti merkattiin Kelassa kuolleeksi – TE-toimisto tiedusteli elossaoloa puhelimitse: "Sä et siis ole kuollut?"

Nainen merkittiin Kelan papereissa vahingossa kuolleeksi, kertoo Iltalehti. Lehdelle tapauksesta haastattelun antanut nainen sai tietää työ- ja elinkeinotoimistolta olevansa Kelan tietojen mukaan kuollut.

Nainen on ollut viimeiset kaksi vuotta kotiäitinä. Lehdelle Kelan etuuspäällikkö Anna Mäki -Jokela kertoo, että nainen merkattiin kuolleeksi näppäilyvirheen takia. Järjestelmään oli merkitty etuudensaajan kuolemaan viittaava koodi. TE-toimisto soitti naiselle 3. tammikuuta ja kysyi, miten nainen voi jatkaa opiskeluitaan, jos tämä on kuollut.

– Sieltä kysyttiin, että sä et siis ole kuollut? Sanoin, että en ole. Ajattelin, että tämä on piilokamerajuttu, aamukahvit oli lentää pitkin lattiaa, nainen muistelee Iltalehden haastattelussa. 

Kela oli vaihtanut etuudesta kertovan koodin numeroon 03, joka viittaa kuolemaan, kun nainen oli hakenut vaikean kaksosraskauden takia työmarkkinatuen muuttamista sairauspäivärahaan. Kela pahoitteli virhettä niin jutussa kuin erikseen asianomaiselle lähetetyllä kirjeellä.

Nainen teki asiasta myös tutkintapyynnön, mutta poliisin mukaan tutkintakynnys ei ylittynyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.