Astrid, 24, palasi lomalta kotiin ja sai omaisilleen osoitetun järkyttävän postin – naisen kuolintodistuksen kirjoittanutta lääkäriä ei ole olemassakaan

Ruotsalainen Astrid Topsom, 24, sai kotiosoitteeseensa hänen omaisilleen tarkoitetun postin, jonka mukaan hän oli kuollut.

Aftonbladetin mukaan Topsom oli ollut helmikuussa perheensä kanssa lomamatkalla, jonka aikana hänet oli kirjattu kuolleeksi verovirastossa.

Järkyttävä tilanne selvisi naiselle, kun hän avasi omaisilleen osoitetun postin.

Topsom meni käymään verovirastossa, jossa virkailija vahvisti tiedon: hänet oli rekisteröity kuolleeksi.

– Olin järkyttynyt ja surullinen. Ihmettelin, miten tällaista voi tapahtua, Topsom kuvailee lehdelle.

Kuolintodistuksen kirjoittajaa ei ole olemassa

Väestörekisterin edustaja kertoo Aftonbladetille, että Topsomin kuolintodistus vaikutti aidolta. Lisäksi todistus näytti tulleen veroviranomaisille tutusta Skaraborgin sairaalasta.

Myöhemmässä tarkastelussa kuitenkin selvisi, ettei kuolintodistuksen allekirjoittajan nimistä lääkäriä ole olemassakaan Skaraborgin sairaalassa.

Sairaalan edustajan mukaan toistaiseksi tuntematon henkilö oli ladannut kuolintodistuksen terveysviraston nettisivuilta, täyttänyt vääriä tietoja ja lähettänyt verovirastolle.

Topsom ehti olla virallisen tiedon mukaan kuolleena yksitoista päivää ennen kuin hänen tietonsa korjattiin. Erikoinen tilanne aiheuttaa ongelmia silti vielä pankkipalvelujen ja laskujen kanssa.

Topsom on tehnyt tapauksesta ilmoituksen poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat