Mainos

IL: Kimmo Elomaata epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä – Nosti yli 120 000 euroa Ghanan pankkikortilla, seteleitä löytyi kylpytakista

Entistä liikemiestä Kimmo Elomaata epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Asiasta kertoo Iltalehti.

Virallisesti rahattomalla ja velkaantuneella, entisellä liikemiehellä oli helmikuussa ulosotossa yli 61 000 euroa.

Poliisin selvityksen mukaan Elomaa on nostanut huomattavan määrän rahaa ghanalaisella pankkikortilla pankkiautomaatilta lokakuun 2015 ja toukokuun 2016 välisenä aikana, tarkalleen 121 570 euroa.

Kuulusteluissa Elomaa on myöntänyt nostaneensa kyseiset rahat. Velkaa rahoilla ei ole lyhennetty. Rahojen alkuperäksi hän kertoo Iltalehdelle hänen vaimonsa Ritva "Kike" Elomaan urheilumenestyksen 1980-luvulta.

– Minä myönnän nostot. Typeräähän se oli, jos siitä vankilaan vielä joudun, Kimmo Elomaa kommentoi tapausta Iltalehdelle.

Ritva Elomaa tietämätön rahoista

Kimmo Elomaa on kertomansa mukaan hoitanut vaimonsa ulkomaan asioita 80-luvulta asti. Koska Ritvan Amerikan varallisuutta ei voitu tuoda Suomeen, ne päätyivät lopulta Ghanaan.

Ritva Elomaa on oman kertomansa mukaan ollut tietämätön siitä, että hänen rahojaan oli Ghanassa.

Poliisin pyynnöstä Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi toukokuussa Kimmo Elomaan varoja takavarikkoon hävittämisvaaran vuoksi ulosotossa olevan summan verran.

Kotietsinnässä Kimmo ja Ritva Elomaan kodista löytyi käteistä rahaa 11 000 euroa, joista kymppitonni oli sullottuna kylpytakin taskuun.

Käteinen on Ritva Elomaan mukaan hänen omaisuuttaan, jota hän oli antanut miehensä käyttöön.

Ritva Elomaata ei Iltalehden mukaan epäillä rikoksesta. Tapauksen esitutkinta valmistuu toukokuussa, jonka jälkeen se siirtyy syyttäjälle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.