Mainos

IL: Facebookin suomalaisyhteisö varoittaa käyttäjiä huijaussivustoista – joutui vainon kohteeksi

Feikit ja Huijarit -sivusto varoittaa sivuillaan epäilyttävistä arvonnoista ja huijauksista. Huijarit eivät tästä tykänneet ja ryhtyivät vastatoimiin, kirjoittaa Iltalehti.

Yllättäen sivuston toiminta ei ole ollut huijareiden mieleen. Facebookissa on käytössä toiminto, jolla käyttäjien päivityksiä voi ilmiantaa. Viime päivinä Feikit ja huijarit -sivuston päivityksiä onkin pyydetty poistettavaksi tekijänoikeusrikkomuksiin vedoten.

Yhteisön ylläpitäjä kertoi Iltalehdelle ilmiantojen alkaneen viime lauantaina, kun sivuston seinällä julkaistiin varoitus Suomalainen Sauna -yhteisön epäilyttävästä arvonnasta.

– Se kerkesi olemaan sivulla puoli tuntia ennen kuin kuva poistettiin sivulta tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi. Kuvakaappauksessa kerroimme, että kuvan saunaa ei todellakaan arvota ja laitoimme myös linkin, mistä kuva on kopioitu luvatta arvontakuvaksi, yhteisön ylläpitäjä kertoi IL:lle.

Ylläpitäjä kertoi myös yhteisön saaneen vihamielisiä häirintäviestejä useilta ilmeisesti huijareiden ylläpitämiltä valeprofiileilta.

Nyt yhteisön sivuilla kerrotaan, että sivusto jää tauolle. Sivustolla voi kuitenkin toistaiseksi julkaista omia havaintoja Facebookin valeprofiileista ja huijausarvonnoista.

Jos Facebook-upotus ei näy, katso se täältä.

Feikit ja Huijarit -sivustolla on yli 16 000 tykkääjää. Ilmiantojen vuoksi sivusto on aiemmin poistettu Facebookista kokonaan. Yhden ylläpitäjän julkaisussa kerrotaan, että ennen tätä sivustolla oli yli 45 000 tykkääjää.

 

Lähde: Iltalehti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.