Mainos

KRP: Suomeen on tulossa uusi liivijengi

Suomeen on tulossa uusi liivijengi, kerrotaan keskusrikospoliisista. Satudarah MC:n toimintatapaan kuuluu KRP:n mukaan jäsenten hankkiminen ulkomaalaistaustaisesta väestä.

Satudarah on perustettu vuonna 1990 Hollannissa.

KRP:n rikosylikomisarion Rabbe von Hertzenin mukaan jengin kansainvälinen tausta antaa sille keskivertojengiä paremmat mahdollisuudet onnistua Suomeen tulossa. Myös turvapaikkatilanteen vuoksi maahan tulevista voi hänen mukaansa löytyä rekrytointimahdollisuuksia, jos kotouttaminen epäonnistuu.

Von Hertzenin mukaan liivijengin maahantuloon liittyy aina uhkia.  

– Ei tänne noin vain tulla, vaan sille on oltava jonkinlainen hyväksyntä. Muuten jengi saa taistella olemassaolostaan. Voi tulla väkivaltaisia yhteenottoja tai jonkinlaista reviirisotaa. Mistään 1990-luvun pohjoismaisen biker-sodan kaltaisesta tuskin kuitenkaan on tällä kertaa kysymys.

KRP:n mukaan Saturdarah MC:n saapuminen Suomeen ei ole aiemmin ollut uhkana. KRP kuitenkin korostaa MTV Uutisille, että Satudarah MC ei vielä ole Suomessa. 

– Rikostiedustelun avulla olemme analysoineet, että nyt on ensimmäistä kertaa mahdollisuus siihen, että Satudarah MC voisi tulla Suomeen, von Hertzen sanoo MTV Uutisille.

Jengi on laajentunut viime vuosina Pohjoismaihin ja ottanut tanskalaislehdistön mukaan vuonna 2014 väkivaltaisesti yhteen Helvetin enkelien kanssa Tanskassa.  Von Hertzenin mukaan Satudarah pitää Bandidosta ystäväjenginään.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja