Mainos

IL: Äiti vaaransi terveen poikansa antamalla hänelle kahdesti insuliinia – ehdollinen tuomio

Terveeseen lapseensa insuliinia kahdesti piikittänyt nainen on tuomittu pahoinpitelystä ehdolliseen vankeusrangaistukseen Keski-Suomen käräjäoikeudessa, kirjoittaa Iltalehti.

Piikitykset tapahtuivat Jyväskylässä ja eteläpohjalaisessa pikkukunnassa vuonna 2014. Ensimmäisellä kerralla väärä piikitys huomattiin päiväkodissa, jossa 6-vuotias poika alkoi voida huonosti. Veren sokeripitoisuus oli laskenut alhaiseksi, ja poika päätyi sairaalaan kahdeksi vuorokaudeksi. Äiti kiisti antaneensa pojalleen insuliinia. Hän selitti pojan verensokerin laskua, sillä että poika oli sairastanut kuumeista influenssaa.

Oikeudessa kuitenkin selvisi, että nainen oli mitannut lapsen sokeria, joka todistajana toimineen lääkärin mukaan on sekä tarpeetonta että lasta rasittavaa. Oikeudessa todistaneen päiväkodin työntekijän mukaan nainen oli maininnut, että pojan verensokeri saattaa heitellä, koska hänen veljellään on diabetes.

Iltalehden mukaan toisella kerralla nainen myönsi antaneensa pojalle insuliinia vahingossa sukulaisvierailulla. Naisen selityksen ja sukulaisten todistuksen mukaan diabetesta sairastava poika ja terve poika olivat vaihtaneet sängyssä paikkaa juuri ennen, kun naisen piti antaa insuliinia diabetesta sairastavalle pojalleen. Tällä kertaa sairaalamatka vältettiin nopealla ensiavulla.

Oikeus: Äiti ei voi sekoittaa lapsiaan keskenään

Iltalehden mukaan käräjäoikeus piti kumpaakin tapausta tahallisena. Muun muassa toisessa tapauksissa syytetyn sukulaisen kertomusta pidettiin epämääräisenä. Oikeus ei uskonut, että äiti voisi sekoittaa lapsensa keskenään.

Nainen kieltäytyi mielentilatutkimuksesta. Oikeus ei saanut tekojen motiivia selville. Naisen täytyy maksaa pojalleen kivusta ja särystä 600 euroa sekä loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä kaksituhatta euroa. Nainen sai samalla tuomion myös yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä sekä kunnianloukkauksesta.

Yhteensä nainen tuomittiin seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen. Entiselle miehelleen hänen täytyy maksaa korvausta 6 500 euroa, ja lisäksi pojilleen 1 200 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Uunituore käräjäoikeuden ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.