Mainos

Äiti piikitti insuliinia terveeseen poikaansa kahdesti – 6-vuotias joutui sairaalaan

Nainen pisti tekohetkellä 6-vuotiasta tervettä poikaansa insuliinilla kaksi kertaa tahallisesti. Vaasan hovioikeus pysyi naiselle käräjäoikeuden antamassa seitsemän kuukauden ehdollisessa vankeusrangaistuksessa.

Ensin Jyväskylässä ja sitten Kuortaneella vuonna 2014 insuliinilla pistetty poika ei ollut sairastanut tapahtuneen aikaan diabetesta.

Nainen on toistuvasti kiistänyt ensimmäisen pistämiskerran.

Insuliinipistoksesta oli haittaa pojan terveydelle, sillä sen jälkeen hänen verensokerinsa laski. Huonovointiselta ja kalpealta pojalta mitattiin päiväkodissa matala verensokeriarvo, ja poika lähetettiin päiväkodista sairaalaan tarkkailtavaksi. 

Poika vietti useita päiviä sairaalassa, jossa hänen verensokerinsa todettiin normaaliksi. Henkilökunta ei keksinyt asialle muuta selitystä, kuin että poika olisi saanut insuliinia.

Toisella kerralla nainen on kertonut antaneensa pojalleen insuliinipistoksen vahingossa. Naisen toisella pojalla on diabetes, joten nainen kertoi sekoittaneensa pojat keskenään ja antaneensa pistoksen väärälle pojalleen.

Käräjäoikeus katsoi jo aiemmin, ettei selitys ole uskottava. 

Hovioikeus oli asiassa samoilla linjoilla ja katsoi naisen syyllistyneen pahoinpitelyyn, josta hänelle on vaadittu rangaistusta.

Seitsemän kuukautta ehdollista

Samassa yhteydessä käsiteltiin uudelleen naisen blogiinsa ja Facebook-sivuilleen tekemiä kirjoituksia ja lataamiaan kuvia. Tekstit ja kuvat koskivat naisen ja tämän entisen puolison yksityiselämää ja lapsia.

Kirjoitukset sisälsivät muun muassa tietoa henkilöiden terveydentilasta ja asettivat heidät loukkaavaan valoon.

Nainen todettiin pahoinpitelyn lisäksi syylliseksi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen, sekä kunnianloukkaukseen. Yhteensä naiselle lankesi teoistaan seitsemän kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus.

Korvauksissa muutoksia

Naisen täytyy maksaa pojalleen kivusta ja särystä 600 euroa sekä 2000 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Mitä tulee loukkaaviin kirjoitteluihin, naisen maksettavaksi määrätyt korvaukset alenivat hieman käräjäoikeuden ratkaisusta.

Entiselle miehelleen naisen tulee maksaa korvausta 4000 euroa aiemman 6500 euron sijaan. Pojilleen hänen tulee lisäksi maksaa kummallekin 1 200 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Hovioikeuden ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.