Ikoninen mäkihyppääjä ei suostu lopettamaan – 36 vuotta debyytistä: selviytyi jälleen maailmancupin kilpailuun

Sveitsin Simon Ammann on ollut viime vuodet mäkihypyn miesten maailmancupin ikänestori, mutta Japanin Sapporossa Ammann sai yhdeksän vuotta itseään vanhemman haastajan, kun japanilaislegenda Noriaki Kasai palasi perjantaina 51-vuotiaana maailmancupiin.

Kasai osallistui suurmäen kilpailun karsintaan, leiskautti 106 metriä ja eteni lauantain kilpailuun. Hän oli karsinnan 45:s, kun kilpailuun kelpuutettiin 50 parasta.

Kasai debytoi maailmancupissa vuonna 1988, juuri Sapporossa, ja voitti lentomäen maailmanmestaruuden 1992 Tshekkoslovakian Harrachovissa. Lisäksi hänellä on kolme olympia- ja seitsemän MM-mitalia.

Uran mitasta kertoo se, ettei nykyhyppääjistä 42-vuotiaan Ammannin lisäksi kovin moni ollut edes syntynyt, kun Kasai hyppäsi maailmancupissa. Mäkisirkuksen konkareista Itävallan 38-vuotias Manuel Fettner oli perjantaina karsinnan etevin 136,5 metrin siivulla.

Ammann jäi puoli metriä Kasain hypyn mitasta, mutta selvisi kilpailuun.

Kaikki kolme Suomen edustajaa Antti Aalto (116 metriä), Niko Kytösaho (115) ja Eetu Nousiainen (111) selvisivät kilpailuun Sapporon lumisateen viivästyttämästä karsinnasta.

Lue myös:

    Uusimmat