Noriaki Kasai, 51, teki valtaisan tempun

Noriaki Kasaista, 51, tuli historian vanhin mäkihypyn maailmancupin pisteille yltänyt urheilija lauantaina. Japanilaislegenda sijoittui Sapporon suurmäessä 30:nneksi.

51-vuotiaasta Kasaista tuli karsinnan selvitettyään ylipäätään kaikkien aikojen vanhin mäkihypyn maailmancupissa kilpaillut urheilija. Paitsi että hän teki sen hän ylsi vieläpä pisteille.

– Poikkeusyksilöt ovat poikkeusyksilöitä, mäkihyppyasiantuntija Tuomas Virtanen sanaili Kasaista X:ssä.

Japanin Sapporon metkut taitava Kasai hyppäsi kisan ensimmäisellä kierroksella 117 metriä ja oli 28:ntenä. Konkarin toiselle hypylle kertyi mittaa 104 metriä, ja sijoitus putosi parilla pykälällä toisen kierroksen hännille 30:nneksi.

Kasai debytoi maailmancupissa juuri Sapporossa vuonna 1988. Hän oli tuolloin 16-vuotias.

Aalto 28:s

Antti Aalto ylsi parhaana suomalaisena 28:nneksi. Hän siivutti 114,5 ja 115,5 metrin hypyt.

– Kyllähän tämän päivän kilpailu oli aika pettymys. Kaksi heikohkoa hyppyä, enkä ollut omalla tasollani tänään missään nimessä. Toki hyppäämisessä oli hyviä yksittäisiä asioita, mutta tekemistä riittää kyllä, Aalto sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen karsiutuivat toiselta kierrokselta. 115,5 metriä hypännyt Kytösaho oli 32:s ja 111 metriä pompannut Nousiainen 38:s.

Kilpailun voitti 129 ja 139 metriä loikannut Itävallan Stefan Kraft. Japanin Ryoyu Kobayashi sijoittui toiseksi ja Saksan Andreas Wellinger kolmanneksi.