Ikkunasta sisään murtautunut varas vei Sannan autonavaimet – vakuutus ei korvaa 8000 euron Kiasta senttiäkään

0:37
Näin korkeaan ikkunaan varas pääsi kurottamaan Helsingissä.

Uutisoimme aiemmin helsinkiläisestä parturi-kampaajayrittäjä Sanna Ahosta, jonka kotiin murtauduttiin heinäkuussa. Aho kummastelee vakuutusyhtiön suhtautumista murron korvauksiin.

Helsingin Malmilla sijaitsevasta asunnosta vietiin suuri osa irtaimistosta. Koruja, meikkejä, laukkuja, treenivaatteita ja elektroniikkaa oli kadonnut.

Ikävimpänä anastuksena varas oli vienyt Kian autonavaimen ja noin 8000 euron arvoisen auton.

Varas tai varkaat olivat tulleet asuntoon keittiön ikkunan kautta. Aho oli jättänyt tuuletusikkunan raolleen, sillä heinäkuussa elettiin ennätyshelteitä.

Avonainen ikkuna jäikin lopulta yksityiskohdaksi, mistä Aho käy edelleen taistelua vakuutusyhtiönsä kanssa.

Autovakuutus ei korvaa

Naisen yllätykseksi Pohjolan Vakuutuksesta tuli kaksi erilaista vastausta liittyen murron korvauksiin. Aholla on sekä Pohjolan kotivakuutus että autovakuutus.

Kotivakuutus korvasi Ahon menetykset, mutta korvaussummasta vähennettiin 25 prosenttia huolimattomuuslisää ikkunan avoimuuden takia.

Malmilainen ei ole kuitenkaan saanut minkäänlaisia korvauksia anastetusta autostaan. Aholle kerrottiin, ettei autovakuutus korvaisi varkautta, sillä lukkoja ei ollut murrettu.

– Jos auto on varastettu avaimia käyttäen, se pitää olla tapahtunut murron yhteydessä, jossa on rikottu lukkoja tai rakenteita, Aho kertoo vakuutusyhtiön työntekijän kertoneen.

Pykälä kummaksuttaa

Aho ihmettelee, miksi kotivakuutus ja autovakuutus eivät linjaa murtoa samalla tavoin.

– Tämä on tosi kummallista. Sekö on sitten ihan okei mennä toisen ikkunasta sisään ja varastaa sieltä autonavaimet ja viedä auto?, Aho ihmettelee.

Aho pitää linjausta erikoisena, etenkin siksi, että asunnossa on käynyt myös poliisi ja rikostutkinta. He löysivät sisältä varkaan kengänjälkiä.

– Sitten tuollaisessa tilanteessa vain vedotaan rajoituksiin mitä on ollut, eikä korvata mitään. Se on minusta outoa, yrittäjä sanoo.

Vakuutusyhtiö kommentoi

Pohjola Vakuutuksen omaisuuskorvauspalveluiden johtajan, Markus Uimonen ei ota kantaa yksittäisiin asiakastapauksiin.

Hän kuitenkin vahvistaa, että autovakuutuksen varkausvakuutus korvaa auton omilla avaimilla tapahtuneen varastamisen vain, jos avaimet on saatu haltuun murtautumisen yhteydessä tapahtuneella varkaudella tai ryöstöllä.

– Murtautumisella on ehdoissa kerrottu tarkoitettavan sitä, että lukittuun tilaan on päästyväkivaltaa käyttäen lukkoja tai rakenteita rikkoen siten, että siitä on jäänyt murtojäljet, Uimonen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja