Murtovaras yritti viedä kymppitonnin pyörän surkuhupaisin seurauksin – tohelointi tallentui videolle

Hupaisa ryöstöretki tallentui valvontakameralle 1:59
Katso video: Näin sujui murtovarkauden yritys pyöräliikkeeseen Helsingissä.

Mies tuomittiin korvaamaan 10 000 euron arvoisen sähköpyörän heitettyään sen ikkunasta osana varkautta.

Mies oli murtautunut helsinkiläiseen pyöräkauppaan ikkunan rikkomalla ja varastanut sieltä huomattavan arvokkaan sähkömaastopyörän. Kaikki ei mennyt kuitenkaan varkaan toivomalla tavalla.

Pyörävaras oli kiivennyt kaupan ikkunasta sisään ja valinnut kohteensa. Poistuminen osoittautui kuitenkin ongelmalliseksi.

Mies päätyi poistumaan pyörineen rikkomastaan ikkunasta. Ikkunan alla oli kuitenkin pudotusta, ja varkaan ikkunasta heittämä pyörä kolahti asvaltille.

Yllättävä ongelma paetessa

Mies poistui itsekin ikkunan kautta ja yritti polkea pois rikospaikalta.

Valvontakameratallenteiden perusteella pyörän takarengas oli kuitenkin tyhjä ja siitä puuttuivat polkimet. Nämä seikat vaikeuttivat miehen pakoa huomattavasti.

Poliisipartio saikin miehen kiinni vahingoittuneen pyörän kanssa.

Pyörän heittäminen ikkunasta  ja pako tallentui valvontakameroihin. Video tallenteista on katsottavissa jutun alussa.

Oikeudessa riitaista oli pyörän arvo. Liike kertoi suositushinnan myyjälle olleen lähes 14 500 euroa. Oikeus kuitenkin katsoi, että pyörän arvoksi katsottiin sen jälleenmyyntihintaa, joka oli runsas 8500 euroa. Arvonlisäverolla lisättynä pyörän arvoksi katsottiin vajaat 10 700 euroa.

Oikeus totesi, että näinkään arvokas pyörä ei ole lain tarkoittama erityisen arvokas omaisuus, joten kyseessä oli törkeän varkauden sijaan perusmuotoinen varkaus.

Ilkka onnistui paikantamaan kalliin sähköpyörän ovelalla tavalla Oulussa – videolle tallentui varkaan erikoinen piilopaikka 0:51

Katso myös: Kallis sähköpyörä löytyi epätavallisesta kätköstä Oulusta.

Pyörä tuhottiin

Vuonna 1998 syntynyt mies tuomittiin varkaudesta. Lisäksi hän sai tuomion toisesta varkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Muut rikokset liittyivät kaasusumuttimen hallussapitoon, kokaiinin hallussapitoon ja erääseen pyörävarastoon murtautumalla vietyyn polkupyörään ja sen akkuun.

Oikeus katsoi sopivaksi tuomioksi puoli vuotta vankeutta, mutta päätti tuomita miehen vankeusrangaistuksen sijaan 125 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Miehen miehelle tuli korvattavaksi yli 10 000 euroa erilaisia rikosten kuluja. Pyörä oli vakuutusyhtiön päätöksellä tuhottu, koska sen valmistaja ei antanut enää käyttää pyörää tai myöntänyt siihen takuuta siihen koituneiden vaurioiden vuoksi.

Tuomio on lainvoimainen.

Polkupyörää kuljetettiin erikoisella tavalla – näin hämmentävä tilanne meni 1:19

Näinkin erikoisilla tavoilla varastettuja polkupyöriä saatetaan kuljettaa.

Lue myös:

    Uusimmat