Mainos

Ikean edesmenneen perustajan jäähyväiskirje julki – kertoi menestyksensä salaisuuden: "Ihanaa tulevaisuutta"

1:29

Tammikuussa menehtyneen Ikean perustajan viimeinen, "Ikea-perheelle" omistettu kirje löytyi hänen perhetilaltaan miehen kuoleman jälkeen.

Sisustustavarataloketjun perustaja Ingvar Kamprad kuoli tammikuussa 91-vuotiaana. Hänen kuolemansa jälkeen löydetty, Ikean työntekijöille omistettu kirje, on nyt julkaistu.

Koskettavassa kirjeessä Kamprad kirjoittaa eläneensä fantastisen, mutta toisinaan työlään elämän. Hän kertoo, että vastoinkäymiset jäävät kuitenkin kaikkien maailman parhaiden työkaverien kanssa yhdessä koetun varjoon.

Menestyksen salaisuus: Opeta ja omaksu

Ikean perustaja neuvoo kaiken kehityksen ja onnistumisen salaisuuden piilevän kokeneemmilta oppimisessa.

Kirjeessään hän neuvoo vanhempaa Ikea-sukupolvea opettamaan nuorempiaan yrityksen toiminnasta, tehtävästä sekä periaatteista, joihin kuuluu muun muassa työntekijöiden tiedostavan oman tärkeytensä.

– Ja sinä, joka kuulut uuteen sukupolveen: etsi mentorisi ja opi häneltä. Tuot mukanasi uusia taitoja, joita mentorinne myös mielellään oppii. Tämä on maailman paras win-win-tilanne.

Kamprad muistuttaa kodin olevan jokaisen ihmisen elämän keskiössä, ja että hänen poikansa ovat luvanneet jatkaa yhtiön työtä yhdessä koko henkilökunnan kanssa.

– Toivon koko sydämestäni, että annatte samanlaista anteliasta luottamusta pojilleni Peterille, Jonakselle ja Mathiakselle, kuin annoitte minulle kaikkien vuosien aikana.

"Eläkää hyvin"

Kirjeen Kamprad lopettaa viimeiseen neuvoonsa.

– Eläkää hyvin. Olette vasta alussa – ihanaa tulevaisuutta.

Kirjeen voi lukea kokonaisuudessaan muun muassa ruotsalaisen Aftonbladet-lehden Instagramista:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.