Disney-tähti ja laulaja Coco Lee, 48, on kuollut – siskojen mukaan vointi huononi radikaalisti viimeisten kuukausien aikana

Laulaja ja Mulan-elokuvan ääninäyttelijä Coco Lee, 48, on poissa.

Perheensä mukaan kiinalaissyntyinen Disney-tähti ja laulaja Coco Lee, 48, on kuollut keskiviikkona 5. heinäkuuta. Hänen siskonsa Nancy ja Carol kertoivat kuolemasta Instagram-julkaisussa, jossa he kertoivat myös tähden monivuotisesta kamppailusta masennuksen kanssa. 

– Hänen vointinsa huononi radikaalisti viimeisten kuukausien aikana. Vaikka CoCo haki ammattiapua ja teki parhaansa taistellakseen masennusta vastaan, valitettavasti hänen sisällään oleva demoni otti hänestä vallan. Hän yritti itsemurhaa kotonaan 2. heinäkuuta ja hänet lähetettiin sairaalaan. Huolimatta sairaalatiimin kovasta yrityksestä pelastaa ja hoitaa hänet koomasta, hän lopulta kuoli 5. heinäkuuta, Nancy ja Carol kirjoittavat julkaisussaan. 

Voit katsoa videon klikkaamalla nuolta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vuosi 2023 on Leen musiikkiuran 30-vuotisjuhlavuosi. Hän julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 1994, ja hän sai kriitikoiden suosiota työstään myymällä miljoonia albumeja eri kielillä: kantoninkiinaksi, mandariinikiinaksi ja englanniksi. 

Lee antoi äänensä Disneyn mandariinikiinankieliselle Mulan-animaatioelokuvan Mulanille vuonna 1998. 

China Daily Hong Kongin haastattelussa tänä vuonna Lee sanoi, että aasialaisten ja kiinalaisten artistien täytyy käyttää saamansa tilaisuudet ja ajatella isosti. 

– Täytyy kertoa maailmalle kyvyistämme. Tämä on kaikkein tärkein asia minulle. Muuttaa historiaa, muuttaa musiikinhistoriaa ikuisiksi ajoiksi, Lee kertoi tuolloin. 

Lee muutti lapsena äitinsä ja kahden vanhemman sisaruksensa kanssa San Franciscoon kotiseudultaan Hongkongista. Lukion jälkeen Lee suuntasi Hongkongiin kilpailemaan vuotuisessa laulukilpailussa ja sijoittui toiseksi. Televisiomenetyksensä jälkeen hän allekirjoitti sopimuksen Epic Records Groupin kanssa ja äänitti kaksi albumia kuuden kuukauden sisällä. 

Hänen ensimmäinen kokonaan englanninkielinen albuminsa Just No Other Way julkaistiin, kun Lee oli 23-vuotias. Vuonna 2000 Los Angeles Times -lehden haastattelussa hän puhui yrittävänsä päästä Yhdysvaltain markkinoille.

– Se on jotenkin outoa. Ikään kuin aloittaisin kaiken alusta, vaikka olen jo tähti Aasiassa, Lee kertoi tuolloin. 

Vuonna 2011 Lee meni naimisiin kanadalaisen liikemiehen Bruce Rockowitzin kanssa.

Viimeisimmässä Instagram-julkaisussaan 31. joulukuuta 2022 Lee kirjoitti, että elämä tuntui toisinaan sietämättömältä, mutta hän on omaksunut naissoturin asenteen ja kohtaa sen pelottomasti. Hän kirjoitti, että hänen käsiään koristavat rakkaus- ja usko-tekstitatuoinnit ovat auttaneet häntä pitämään nuo asiat sydämessään ja selviytymään vaikeasta vuodesta. 

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat