Mainos

Ikea-miljardööri Ingvar Kamprad kuoli kotonaan rakkaidensa ympäröimänä – Läheinen kertoo: Tunnen suurta tyhjyyttä

1:29

Ingvar Kamprad kuoli lauantaina kotonaan Ruotsin Smålannissa lyhyen sairastelun jälkeen rakkaimpiensa ympäröimänä. Yksi maailman rikkaimmista ihmisistä oli kuollessaan 91-vuotias.

Huonekalujätti Ikea vahvisti perustajansa poismenon virallisella Twitter-tilillään. Kampradin perheen neuvonantaja Göran Grosskopf kertoo puolestaan Expressenille saaneensa tiedon Kampradin poismenosta hänen pojaltaan.

– Tunnen suurta tyhjyyttä. Sain suruviestin tänään aamulla, kun Ingvarin poika Peterin soitti minulle. Kaikki perheen pojat ovat kotonaan Smålannissa, Grosskopf kertoo lehdelle.

Grosskopfin mukaan Kamprad kuoli rauhallisesti kotonaan.

Inter Ikea Groupin toimitusjohtaja Torbjörn Lööf on syvästi pahoillaan Kampradin poismenon johdosta.

1:58

– Tulemme aina muistamaan hänen omistautumisensa ja uhrautumisensa ihmisten eteen. Älä koskaan anna periksi, yritä aina tulla paremmaksi ja johda esimerkilläsi olivat hänen ohjeitaan.  

Myös Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kommentoi suru-uutista.

– Ajattelen erityisesti hänen perhettään ja ystäviään. Kamprad oli ainutlaatuinen yrittäjä, joka merkitsi paljon ruotsalaiselle liike-elämälle. Hän toi kotien sisustamisen kaikkien ulottuville.

Kamprad ei ole toiminut yrityksen operatiivisessa johdossa vuoden 1988 jälkeen, mutta hän on ollut erityisasiantuntijan roolissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.