Ikä on vain numero – täytä elämäsi seikkailuilla

Joidenkin asioiden arvellaan sopivan vain tietyn ikäisille ihmisille. Älä anna tämän ajatuksen kuitenkaan estää sinua tekemästä haluamasi asioita, sillä ikä on vain numero!

Koskaan ei pitäisi ajatella, että on liian nuori tai liian vanha tekemään haluamiaan asioita. Koskaan ei nimittäin voi olla täysin varma milloin elämä tuo tullessaan ihastuttavia haasteita ja yllättäviä käänteitä. Saatat esimerkiksi haluta pistää oman yrityksen pystyy jo 18-vuotiaana tai löydät elämäsi rakkauden 67-vuotiaana. Iän ei koskaan pitäisi tehdä päätöksiä puolestasi. Katso hyviä esimerkkejä, joiden avulla voit rikkoa iän luomia rajoja.

Päästä irti virstanpylväistä

Lähes jokainen meistä ajattelee, että esimerkiksi aviopuoliso tai lapset on hankittava tiettyyn ikään mennessä. Kysy itseltäsi, mitä sinun olisi tähän ikään mennessä pitänyt jo saavuttaa. Hämmästyt takuulla itsellesi asettamista vaatimuksista. Ajattele seuraavaksi, mitä olet elämäsi aikana jo saavuttanut. Todennäköisesti olet jo saanut aikaiseksi hyvin paljon erilaisia asioita ja jos et, niin vielä on aikaa. Jokainen ihminen on yksilö ja sen takia onkin mahtavaa, että ihmiset tekevät erilaisia asioita iästä huolimatta.

Älä anna iän vaikuttaa ystäviisi

Ystävät ovat aina rikkaus ja tämän takia heidän iällään ei ole väliä. Sitä paitsi heidän kauttaan voit kokea mitä erikoisempia asioita. Heidän saavutuksensa saattavat inspiroida myös sinua tekemään jotain aivan normaalista poikkeavaa tai sitten sinä voit olla heidän inspiraationsa lähde.

Noudata tätä sääntöä

Järkesi saattaa joskus kertoa sinulle, että olet liian vanha tai nuori lähtemään esimerkiksi pitkälle matkalle tai opiskelemaan uudestaan. Tässä tilanteessa sinun kannattaa tiedustella itseltäsi olisitko tehnyt saman asian ollessasi kymmenen vuotta nuorempi tai vanhempi. Jos vastaus on kyllä, niin tällöin sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla haluamaasi asiaa.

Tee ikäisellesi ”sopimattomia” asioita

Haluamme usein olla ”normaaleja” ja tällöin vältämmekin tekemästä asioita, jotka eivät ole meidän ikäisille enää ”sopivia”. Elämässä täytyy kokea niin paljon asioita kuin ennättää ja tästä syystä onkin ehdottomasti suositeltavaa hypätä esimerkiksi benjihyppy vielä 95-vuotiaana.

Haluatko lukea inspiroivia uutisia? Seuraa MTV Lifestyleä FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.

Lue myös:

    Uusimmat