Iivo Niskanen vitsailee kirosanalla ryyditetystä huudostaan, joka kajahti tv-lähetyksessä: "Mikään ei oo hienompaa"

0:55
Iivo Niskanen paiskoi suksiaan MM-pettymyksen jälkeen – huoltomiehestä voimasanoilla ryyditetty purkaus

Hiihdon MM-kisojen päätösmatkalta, miesten 50 kilometriltä jäi mieleen paitsi dramaattinen loppuratkaisu myös Iivo Niskasen huuto noin 30 kilometrin kohdalla.

Niskanen oli tulossa viidennen lenkin jälkeen suksienvaihtoon, mutta reilu kilometri ennen hiihtostadionia hän ei tiennyt, kumpi varikolla odottavista suksipareista hänen pitäisi valita.

– Sanokaa nyt vittu numero! Ykkönen vai kakkonen? Niskanen huusi Suomen huoltoryhmälle, ja huuto kajahti sellaisenaan suoraan tv-lähetykseen.

Lopulta tieto saatiin välitettyä Niskaselle, ja hän sai varikolta oikeat sukset mukaansa. Niskasen kannalta valitettavaa vain oli, ettei toinen suksipari toiminut lainkaan yhtä hyvin kuin ensimmäinen.

Huonosti luistaneella suksella kilometrejä niellyt Niskanen roikkui kilpailun kärkiryhmässä aina viimeisille kilometreille saakka, mutta jäi lopputuloksissa seitsemännelle sijalle. Hänen sijoituksensa koheni yhdellä pykälällä, kun maaliin voittajana hiihtänyt Norjan Johannes Hösflot Kläbo hylättiin maalisuoran tapahtumien johdosta.

Niskanen ei kuitenkaan ollut lainkaan tyytyväinen. Hän paiskasi maalissa suksensa maahan ja kirosi vielä myöhemmin huoltoryhmän toimintaa.

Reilun vuorokauden rauhoittumisen jälkeen Niskanenkin osasi katsoa tapahtunutta jo uusin silmin. Hän julkaisi Instagram-tilillään vitsikkään murjaisun tv-lähetykseen kantautuneesta huudostaan, jota monet ovat pitäneet uutena versiona Marjo Matikaisen 34 vuoden takaiselle Havuja, perkele - huudosta.

– Mikään ei oo hienompaa, ku arpoa lottonumeroita hiihtolenkillä, Niskanen kirjoitti julkaisuunsa ja lisäsi siihen vielä aihetunnisteen #ykkönenvaikakkonen.

Niskasen kisat jatkuu jo tulevana viikonloppuna Sveitsin Engadinissa, missä on ohjelmassa kauden viimeiset maailmancup-startit. Miesten ohjelmassa on 15 kilometriä perinteisellä, yhteislähtönä ja 50 kilometriä vapaalla, takaa-ajona.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja