Iivo Niskanen kuvaili joukkuekaveriaan "kakkosneloseksi metritavaraksi": "Armeijassa hän taisi syödä 16–18 hillomunkkia"

Iivo Niskanen: Nyt pystyi hiihtämään kivuitta 1:31
Videolla Iivo Niskanen kommentoi muun muassa kyynärpäävammaansa.

Maajoukkueen mieshiihtäjien kesällä alkanut nokittelu viestin Suomen mestaruudesta päättyi Imatralla Ristomatti Hakolan voittotuuletukseen. Hakola ankkuroi Jämin Jänteen 4x10 kilometrin mestaruuteen pidettyään lopussa Matti Heikkisen helposti takanaan.

–  Voittajana maalissa, se oli taktiikka, Hakola summasi. Hänen lisäkseen kultajoukkueessa hiihtivät Aku Nikander, lauantaina MM-joukkueeseen nimetty Antti Ojansivu ja Markus Vuorela.

Viestin asema hiihtokauden merkkipaaluna vahvistui jo harjoituskaudella, kun kuopiolaiset Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen vaihtoivat Puijon Hiihtoseuraan ja saivat mukaan vanhoja tuttuja. Lauantain avausosuuden hiihtäjä Antti Honkimaa on Niskasen armeijakaveri.

– Antin kanssa ei kannata ryhtyä syömäkilpailuun. Armeijassa hän taisi syödä 16–18 hillomunkkia, kun tuli vähän vedätettyä, Niskanen naureskeli ja kuvasi parimetristä Honkimaata "kakkosneloseksi metritavaraksi".

Idea viestistä rakentui Kuopion kaupungin ja Niskasen suksihuoltajan, Puijolla vaikuttavan Mika Venäläisen kanssa. Niskasen tavoitteensa oli koota uskottava viestijoukkue, joka innostaisi nuoria hiihtämään.

Puijolaisten harmiksi Lauri Gummerus sairasteli SM-kisojen aikaan, ja Joel Sariola joutui ankkuriksi. Niskanen toivoi osuutensa jälkeen, että Sariola välttyy osuudestaan ainakin niin, että välttyy palomiestyökaveriensa kuittailulta.

–  Me olemme lukiokavereita. Hän käy päivätöissä, ja jokainen palomies voi verrata kuntoaan häneen, Niskanen tuumasi.

Viestillä hyvä noste

Sariola pääsi Niskasen ja Hyvärisen kovien osuuksien jälkeen kärjessä ankkuriosuudelle, mutta taipui neljänneksi, kun Jämin ja Vantaan lisäksi myös Vuokatti Ski Team Kainuun Martti Jylhä tuli ohi.

Hopeajoukkueen Heikkinen vahvisti jännittävän ja monivaiheisen kisan kuuluneen puheenaiheisiin jo kesästä asti.

–  Miesten viestillä on nyt hyvä noste, Heikkinen totesi.

Jylhän mukaan viestin kihelmöivyyttä lisäsi ennakkoon se, että kaikki kärkihiihtäjät tuntevat toistensa vahvuudet ja kuntotilanteen.

–  Tiesin, että itselläni on aika vähän aseita, kun jouduin alussa ottamaan Ristomatin ja Matin kiinni, pronssin varmistanut Jylhä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat