Iivo Niskanen kommentoi äkillistä vammaansa – MM-mitalitoivon käsi teipattu: "Säikäyttää"

Iivo Niskanen: Nyt pystyi hiihtämään kivuitta 1:31
Iivo Niskanen kommentoi kyynärpäävammaansa.

Hiihtotähti Iivo Niskasen kyynärpää ärtyi viime viikonloppuna Ulricehamnin maailmancupissa. Niskanen päätti jättää perjantaina Imatralla SM-kisoissa 15 kilometrin perinteisen matkan väliin ja kisasi tänään Puijon Hiihtoseuran riveissä viestikilpailussa.

Vajaan kolmen viikon päästä ohjelmassa ovat MM-kisat Itävallan Seefeldissä, ja Niskanen lukeutuu kultatoivoihin. Kaksinkertainen olympiavoittaja ja yhden maailmanmestaruuden saavuttanut Niskanen myöntää olleensa vammastaan huolissaan.

– Nyt on tehty vähän kahdenkin fysioterapeutin kanssa hommia sen eteen, että on käsi kunnossa sitten, kun on tosipaikat. Toivotaan, että se ei tästä mitään takapakkia ota. Hoidettiin vielä eilen illalla paikallisessa Imatran Mehiläisessä ja käytiin teippaamassa käsi, Niskanen paljasti MTV Urheilulle.

Viestikilpailu meni Niskasen osalta mainiosti, sillä hän nosti Puijon Hiihtoseuran toisella osuudella 11. sijalta ylivoimaiseen johtoon. Puijon joukkue (Antti Honkimaa, Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Joel Sariola) sijoittui lopulta Jämin Jänteen (Aku Nikander, Antti Ojansivu, Markus Vuorela ja Ristomatti Hakola) voittamassa kisassa neljänneksi.

– Kyllä ainakin nyt pystyi hiihtämään kivuitta. 

Onko kyynärpään osalta huolta Seefeldiä ajatellen?

– Ainahan semmoinen säikäyttää. Toki se tuli yhtäkkiä, niin ei siinä pitäisi mitään isompaa olla. On tottunut kuitenkin hiihtämään, eikä siihen mitään tälliä ole tullut. Se on vaan hermoperäistä, mistä se kipu aiheutuu. Nyt tilanne on hallinnassa ja saatiin ajoissa kiinni siihen. Tästä on ihan hyvä jatkaa.

Niskanen kilpailee seuraavaksi Lahden maailmancupin pariviestissä viikon kuluttua.

– Kyllä tässä joka viikonloppu hiihdetään kilpaa ja kunto sitä myöten toivottavasti nousee MM-kisoihin. Ainakin tällä hetkellä kaikki vaikuttaa kapasiteetin puolesta olevan ihan kohdillaan.

Lue myös:

    Uusimmat