Huomasitko? Iivo Niskaselta upea ele olympiavoiton jälkeen – "Myös Kolumbian kaveri ansaitsee kunnioituksen"

Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan suomalaistrilleriä 5:33
Iivo Niskanen hiihti sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan kilpailua.

Iivo Niskanen osoitti hienoa urheiluhenkeä varmistettuaan olympiakultamitalin 15 kilometrin perinteisen kilpailussa Zhangjiakoussa

Niskanen joutui odottelemaan olympiavoittajana kukitusta maalialueella jonkin aikaa, kun kilpailun loppupään hiihtäjät taistelivat matkan maaliin. 

Kuuman ryhmän jälkeen ladulle oli lähtenyt eksoottisempien hiihtomaiden urheilijoita, kuten myös viimeiseksi kisassa tullut Kolumbian Carlos Andres Quintana. Hän hävisi Niskaselle lähes 18 minuuttia, kun suomalaisen voittoaika oli 37.54,8. 

Kun Quintana ylitti maaliviivan, tuore olympiavoittaja huomioi kolumbialaisen urakoinnin ja kävi onnittelemassa tätä. Suomalainen kertoi tilanteesta kisan jälkeen. 

– Hän onnitteli (minua), ja totta kai itsekin muistan niitä historiallisia urheilukuvia, joissa voittaja ottaa maaliin viimeisenkin kilpailijan. Siinä ehkä omaan ajatusmaailmaan kulminoituu se kunnioitus kaikki olympiaurheilijoita kohtaan, Niskanen kommentoi elettään. 

– Tiedän, että jokainen on tehnyt tänne valtavan työn, niin myös Kolumbian kaveri ansaitsee kunnioituksen, uransa kolmannen olympiavoiton ottanut Niskanen summasi. 

Niskanen löi voittotaistossa Venäjän Aleksandr Bolshunovin 23,2 sekunnilla. Kolmanneksi ylsi Norjan Johannes Hösflot Kläbo

Lue myös:

    Uusimmat