Venäläislegenda tuomitsi Aleksandr Bolshunovin käytöksen Iivo Niskaselle häviämisen jälkeen

Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan suomalaistrilleriä 5:33
Iivo Niskanen hiihti sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan kilpailua.

Maastohiihdon ja ampumahiihdon olympiavoittaja Anfisa Reztsova on tuominnut Aleksandr Bolshunovin käytöksen Pekingin olympialaisissa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun jälkeen.

Aiemmin yhdistelmäkilpailun Pekingissä voittanut venäläinen Bolshunov sijoittui 15 kilometrin perinteisen kisassa toiseksi hävittyään ylivoimaisen hiihdon iskeneelle Suomen Iivo Niskaselle 23,2 sekuntia. Venäläislegenda Anfisa Reztsova, joka voitti urallaan maastohiihdossa yhden olympiakullan ja ampumahiihdossa kaksi olympiakultaa, kehuu hopeankin olleen hyvä suoritus, vaikka sanookin ymmärtävänsä, että Bolshunov oli laskenut matkalta jotain muuta eli kultamitalin.

Reztsova kiinnitti huomiota Bolshunoviin maaliintulon jälkeen. Venäläinen ei alkuun varsinaisesti ilosta paistatellut, vaan oli naama nyrpeänä.

– Toivoisin, ettei Sasha käyttäytyisi noin ylimielisesti. Laskisin nenääni hiukan ja käyttäytyisin arvokkaasti kaikkia kohtaan. Olisin kunnioittava sekä ystäviäni että kilpailijoitani kohtaan, Reztsova sanoi Sport-Ekspressille.

– Tässä on vähän ylimielisyyttä hänen osaltaan. Hän on kuitenkin hieno tyyppi! Tämä on vain minun toiveeni, Reztsova ynnäili.

Bolshunov onnitteli myöhemmin Niskasta ja oli kukituksessa iloisemmalla ilmeellä.

Lue myös:

    Uusimmat