Järisyttävää ylivoimaa! Iivo Niskanen on olympiavoittaja

Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan suomalaistrilleriä 5:33
Iivo Niskanen hiihti sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan kilpailua.

Iivo Niskanen on voittanut Pekingin olympialaisissa kultaa päämatkallaan, väliaikalähtönä käydyssä perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa.

Niskanen johti kilpailua lähdöstä maaliin ja teki pohja-ajan kaikkiin väliaikapisteisiin. Maalissa Niskasen ero toiseksi sijoittuneeseen Venäjän Aleksandr Bolshunoviin oli peräti 23,2 sekuntia. Parhaimmillaan ero oli Niskaselle väliaikoja huutaneiden Suomen huoltomiesten mukaan yli 40 sekuntia.

15 kilometrin olympiakulta on Niskasen uran kolmas ja toinen henkilökohtainen. Hän ilmoitti sen tavoitteekseen jo 2014 Sotshissa jäätyään vastaavalla matkalla 0,2 sekunnin marginaalilla neljänneksi.

Kolmas oli Norjan Johannes Höflot Kläbo (+37,5), jolle kyseessä on uran ensimmäinen normaalimatkan arvokisamitali.

Perttu Hyvärinen täydensi upean suomalaispäivän nappaamalla uransa parhaan arvokisasijoituksen. Nousujohteisen hiihdon tehnyt Hyvärinen oli kuudes.

Muista suomalaisista Ristomatti Hakola oli 28:s ja Remi Lindholm 45:s.