Iivo Niskanen hauskuutti Olympiastadionilla – mysteerihiihtäjät hämmensivät kisayleisöä

Katso videolta Tulosruudun raportti Olympiastadionin kilpailuista.

Suomen maastohiihdon olympiamitalistit Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Iivo Niskanen ja Joni Mäki ottivat osaa Helsingin olympiastadionilla käytyyn kutsukilpailuun torstaina. 

Mitalinelikolle tehtiin kunniaa ennen varsinaisten kisatapahtumien alkua. Paikalle saapunut yleisö pääsi hurramaan vuoron perään olympiamitaleille yltäneille urheilijoille. Kunnianosoitus huipentui Maamme-lauluun. 

Kilpailuissa olivat myös mukana naamioituneet hiihtäjät, joiden henkilöllisyys kerrottiin, kun oma urakka oli ohi. Miesten kilpailussa naamioituneena oli vuoden 2007 alle 23-vuotiaiden MM-mitalisti Matias Strandvall.

Naisten kilpailussa naamioituneena oli kolminkertainen maailmanmestari Pirjo Muranen, joka voitti sprintissä MM-kultaa Lahdessa vuonna 2001. Molemmat jäivät erävaiheeseen, joten mysteerihiihtäjien henkilöllisyyttä ei tarvinnut jännittää pitkään.

Pekingissä mitalivärisuoran keränneen Niskasen urakka jäi tällä kertaa yhteen suoritukseen, sillä hän ajoi reilusti pitkäksi kurvissa ja jäi eränsä viimeiseksi. Niskasen tullessa loppusuoralle kotiyleisö huusi suomalaisen nimeä. Hän hauskuutti kotiyleisöä hiihtämällä ohi Ristomatti Hakolan, Lauri Vuorisen ja Lauri Mannilan tekemästä kunniakujasta.

Mäki karsiutui niukasti välieristä jäätyään omassa alkuerässä kolmanneksi. Pronssia ja hopeaa Pekingistä tuoneella (Kerttu) Niskasella kävi samalla tavalla kuin Mäellä. Pärmäkoski oli vahvasti taistelemassa finaalipaikasta, mutta kaatui viimeisessä kaarteessa ja jäi erän viimeiseksi. Pärmäkoski sai samanlaiset suosionosoitukset loppusuoralle kuten Iivo Niskanenkin.

Miesten kilpailun voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo ennen Kiinan Wang Qiangia. Kläbon maanmies Even Northug oli kolmas ja Vuorinen parhaana suomalaisena neljäs. Naisten kisassa voiton vei Sveitsin Nadine Fähndrich, toinen oli Norjan Ane Appelkvist Stenseth ja kolmas Katri Lylynperä, joka oli karsintojen sekä omien eriensä nopein lukuunottamatta finaalia.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Lahdessa.

Lue myös:

    Uusimmat