Kerttu Niskanen varmisti huiman saavutuksen – miesten kilpailu täyttä romurallia

Upea hetki Salpausselällä: Kerttu Niskanen lohduttaa sprintticupin voittotaiston hävinnyttä Nadine Fähndrichiä 0:36
Upea hetki Salpausselällä: Kerttu Niskanen lohduttaa sprintticupin voittotaiston hävinnyttä Nadine Fähndrichiä

Maastohiihdon maailmancup huipentuu tänä viikonloppuna Lahden Salpausselällä. Lauantain sprintissä nähtiin hieno suomalaishetki, kun Kerttu Niskanen varmisti maailmancupin kokonaiskilpailun kolmannen tilan.

Naisten kilpailussa Niskanen oli ainoa suomalainen, joka eteni välieriin. Niskanen jäi lopulta kovassa välierässä kuudenneksi. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Kristine Stavås Skistad. Kisan kakkonen oli Ruotsin Jonna Sundling, jonka maannainen Maja Dahlqvist hiihti neljänneksi ja varmisti sprintticupin voiton ennen Sveitsin Nadine Fähndrichiä.

Niskanen varmisti sijoituksellaan vähintään maailmancupin kokonaiskilpailun kolmannen tilan, sillä Yhdysvaltojen Rosie Brennan ei voi nousta enää Niskasen ohi. 

Muista suomalaisista Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Jasmin Kähärä, Krista Pärmäkoski, Anne Kyllönen jäivät alkueriin. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Krista Pärmäkoski murtui Salpausselän kisoissa – taustalla rakkaan koiran poismeno 1:58
Krista Pärmäkoski murtui Salpausselän kisoissa – taustalla rakkaan koiran poismeno.

Miesten kilpailussa parasta suomalaisvauhtia piti Olli Ahonen. Yksikään suomalaismies ei kuitenkaan edennyt välieriin. Suomalaisten erissä riitti runsaasti draamaa. Ristomatti Hakolan ja Joni Mäen erässä useampi hiihtäjä meni j-mutkassa nurin. Hakolan hiihto meni kolarin vuoksi pieleen.

Samanlainen tilanne nähtiin viimeisessä puolivälierässä, jossa Ville Ahonen ja Niilo Moilanen tulivat kärkipaikoilta j-mutkaan. Tuloksena kuitenkin kolarointi ja kaatuminen. Ahonen lopulta erän neljäs ja Moilanen viimeinen.

Norja nappasi voiton miesten kilpailussa, kun Johannes Hösflot Kläbo oli ykkönen. Kilpailun kakkonen oli Ruotsin Calle Halfvarsson ja kolmas  Norjan Erik Valnes. Loppukilpailussa oli mukana viisi norjalaista.

Maastohiihdon maailmancup huipentuu sunnuntaina 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailuihin.

Lue myös:

    Uusimmat