Mainos

Iiro Seppänen: Base-hyppääjä kuoli toteuttaessaan omia unelmiaan

– Lohtua voi hakea siitä, että tämä ihminen kuoli toteuttaessaan omia unelmiaan. Hän oli löytänyt oman tarkoituksensa ja tehnyt siitä totta. Oli myös ritarillinen tapa lähteä täältä pelastaessaan omaa ystäväänsä.

Näin sanansa muotoilee base-hypyistä tunnetuksi tullut Iiro Seppänen. Nykyään elokuvatuottajana työskentelevä Seppänen tunsi Kaliforniassa viikko sitten menehtyneen suomalaisen hyppääjän, Rami Kajalan.

Kajala menehtyi, kun hän oli tämänhetkisen tietojen mukaan hyppäämässä naispuolisen ystävänsä kanssa Montereyssa Kaliforniassa meren rannalla olevalta Bixby Bridge -sillalta klo 7.30 aamulla paikallista aikaa.

Naisen hyppy onnistui, mutta hän joutui sen jälkeen veden varaan. Kajala hyppäsi onnistuneesti pelastamaan häntä, mutta voimakkaan merenkäynnin takia kumpikaan ei päässyt vedestä pois. Molempien epäillään menehtyneen.

"Hyppääjä oli konservatiivinen ja rauhallinen"

Seppänen sanoo Radio Novan haastattelussa pyrkivänsä olemaan enemmän analyyttinen kuin tunteellinen kertoessaan hyppääjän menehtymisestä. Menehtyneen hyppääjän hän kertoo olleen konservatiivinen ja rauhallinen. Hän muistuttaa, että tässä ei ole kyse basehyppykuolemasta, vaan hukkumisesta.

– Kannattaa muistaa, että hän oli ihminen, joka on elänyt omaa unelmaansa, ja ehkä hyväksynyt siten ajatuksen oman elämänsä lyhyydestä.

Seppänen kuvailee hyppypaikaa, Bixby Bridgeä, kauniiksi alueeksi, jossa merenranta-aallokot lyövät teräviin kiviin. Silta on suosittu hyppypaikka, jossa ei yleensä niinkään harjoitella hyppäämistä, vaan käydään tekemässä se yksi hyppy.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.