Iida Vainio vahvistaa MTV:lle Pelicansin kutsuneen hänet otteluun – näin hän vastaa väitteisiin Tappara-vahdin tietoisesta häirinnästä: "Olen siellä kiltisti istunut"

Iida Vainio meni kultamekko päällä Leijonia vastaan lentokentälle – näin se vaikutti hänen elämäänsä 4:57
Iida Vainio meni kultamekko päällä Leijonia vastaan lentokentälle – näin se vaikutti hänen elämäänsä

Iida Vainio kertoo olleensa Pelicansin ja Tapparan välisessä neljännessä finaalissa Pelicansin kutsumana. Tapaus herätti etenkin jääkiekkopiireissä kohinaa.

Tiistaina uutisoitiin, että jääkiekkoseurojen Pelicansin sekä Tapparan välisessä neljännessä finaalissa Tapparan maalivahti Christian Heljanko olisi joutunut "Pelicans-fanien piinaamaksi". Liigan edustaja, erotuomarikouluttaja Juha Pajunen kertoi STT:lle ottelun jälkeen vievänsä "ilmeisen tarkoituksellisen härnäämisen eteenpäin SM-liigaan tiedoksi". Liiga vahvisti MTV:lle keskiviikkona selvittävänsä tapausta.

Puheisiin Tappara-maalivahdin provosoinnista on yhdistetty myös somevaikuttaja Iida Vainio. STT:n uutisoinnin mukaan maalivahtia olisi tarkoituksellisesti yritetty hermostuttaa näyttämällä jäähallin videotaululla useaan otteeseen nuorta naista, jota ei ole jutussa mainittu nimeltä. Paikalla ollut Vainio on yhdistetty tapaukseen.

Vainio kertoo MTV Uutisille olleensa Tapparan ja Pelicansin välisessä finaaliottelussa Pelicansin kutsumana. 

– Minulle on annettu lippu sinne ja olen siellä kiltisti istunut, en ole siellä mitään huudellut tai en ole aiheuttanut siellä mitään. Se oli sometyöni, että markkinoin siellä Pelicansia organisaationa. Ja tosiaan ei ollut mitään erikoista siinä. 

Ottelusta Vainio julkaisi oman Instagram-tilinsä Tarinat-osiossa muutaman päivityksen. Julkaisuissa Vainio esiintyy myös itse Pelicansin paita yllään. Hän kertoo, ettei koe yhteistyökuviossa olleen mitään erikoista, sillä hän on aiemminkin saanut kutsuja eri jääkiekkoseurojen otteluihin. Vainio ei saanut kertomansa mukaan yhteistyöstä rahaa, ainoastaan ilmaisen lipun peliin sitä vastaan, että hän kuvaa ottelusta materiaalia omaan sosiaaliseen mediaansa.

– Olen saanut Lukon peliin lipun, olen saanut SaiPan peliin lipun, niin en tiedä, miten se eroaa nyt taas siitä, että olen ollut tuolla pelissä. 

Vainio otti STT:n uutiseen kovasanaisesti kantaa Twitterissä jo tiistaina.

– Liigan edustaja voi haistaa pitkän paskan. Se että seuraan peliä, ei ole häiritsemistä, Vainio totesi päivityksessään tiistai-iltana.

Vainion mukaan häntä ei olisi näytetty ottelun aikana jäähallin näytöllä kuin kerran. Hänen mukaansa ottelun aikana näytöllä näytettiin useita muitakin paikalla olleita ihmisiä, kuten esimerkiksi F1-kuljettaja Valtteri Bottasta, joka niin ikään oli seuraamassa ottelua.

– Minua näytettiin siellä yhden kerran eikä mitenkään ihmeellisesti, ihan normaalisti. 

Lue myös:

    Uusimmat