Iida Vainion tekemä rikosilmoitus SM-liigapelaajasta on edennyt rikostutkintaan – poliisi tutkii epäiltyä seksuaalirikosta

Iida Vainio meni kultamekko päällä Leijonia vastaan lentokentälle – näin se vaikutti hänen elämäänsä 4:57
Iida Vainio meni kultamekko päällä Leijonia vastaan lentokentälle – näin se vaikutti hänen elämäänsä

Somevaikuttaja Iida Vainion tekemä rikosilmoitus suomalaisesta SM-liigapelaajasta on edennyt rikostutkintaan. 

Iida Vainio teki helmikuun lopulla poliisille rikosilmoituksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vainion mukaan hyväksikäyttö tapahtui Lappeenrannassa sijaitsevassa hotellissa keväällä 2021, jolloin hän oli 17-vuotias. Jääkiekkoilija oli täysi-ikäinen.

Rikosylikonstaapeli Antti Kaipia Kaakkois-Suomen poliisista vahvisti aiemmin MTV Uutisille, että rikosilmoitus on jätetty ja asia oli poliisissa esiselvityksessä. Nyt asiasta on aloitettu esitutkinta.

– Olen käynyt jo ennen pääsiäistä poliisin kuultavana asiasta ja minua haastateltiin useita tunteja. Tiedän, että asia on edennyt tutkintaan. Tein rikosilmoituksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta rikosnimike voi poliisin mukaan vielä muuttua, Vainio kertoo MTV Uutisille.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että epäilty seksuaalirikos on esitutkinnassa, mutta hän ei pysty vielä kertomaan tapauksesta mitään. Tutkinnanjohtaja ei kerro edes sitä, millä rikosnimikkeellä tapausta tutkitaan.

Iida Vainio nousi julkisuuteen ja raketin lailla someilmiöksi alkuvuonna 2022, kun hän veti kultaisen glittermekon ylleen ja suuntasi olympiakultaa voittaneita Leijonia vastaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Leijonia odotteleva Vainio ikuistui lentokentältä taltioituihin kuviin ja videoihin, jotka alkoivat levitä netissä kulovalkean tavoin.

Lue myös:

    Uusimmat