Ihoasiantuntija meikkasi satsuman osoittaakseen, ettei meikkiä saa poistaa pelkillä puhdistuspyyhkeillä: "Moni ei ymmärrä, että..."

Toimittaja testasi Botoxin 6:25
Toimittaja testasi Botoxin! Miten pistoshoito todellisuudessa vaikutti? Videolla päiväkirja pistoshoidosta.

Lontoolaislääkäri meikkasi satsuman ja näytti sitten, miten epäpuhtaaksi se jää pelkän meikkiliinan käytön jälkeen.

Lontoolaislääkäri meikkasi satsuman todistaakseen väitteensä todeksi. Oman klinikkansa perustanut kosmeettinen lääkäri Tijion Esho on erikoistunut ei-kirurgisiin toimenpiteisiin, kuten kosmeettisiin pistoksiin.

Suositulla videollaan mies yrittää pyyhkiä paksua kerrosta meikkivoidetta pois satsuman pinnalta kostealla puhdistusliinalla, kertoo Insider.

"Miksi kerron potilailleni, että meikinpoistopyyhkeitä ei tulisi käyttää"

Videolla meikkiä jää satsuman "huokosiin".

– Miksi kerron potilailleni, että meikinpoistopyyhkeitä ei tulisi käyttää, Esho kirjoitti videonsa oheen.

Iho tulisi puhdistaa meikistä puhdistusaineella

Esho kertoi haastattelussa, että kosteuspyyhkeet paitsi tuottavat suuria määriä roskaa, eivät ole suunniteltuja ihon syväpuhdistamiseen. Miehen mukaan liinojen tarkoitus on hajottaa meikki, ja niiden ainesosat voivat myös olla iholle rankkoja.

– [Liinat voivat] työntää meikkiä ja kuonaa syvemmälle ihohuokosiin, mikä johtaa lisäongelmiin, Esho kuvailee Insiderille.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Eshon mukaan iho tulisi puhdistaa meikistä puhdistusaineella tai Micellar- eli misellivedellä; myös pelkkä vesi on hänen mukaansa kosteuspyyhettä parempi vaihtoehto.

"Mutta ei ihoni ole hedelmä"

Tuhannet katsojat ovat jo nähneet videon, ja satsuman meikkaamisen suosio tuli Esholle yllätyksenä. Hän uskoo, että koronapandemian aikana monella on enemmän aikaa ja intoa huolehtia ihostaan.

– Pieni vähemmistö oli hämmentynyt ja sanoi "mutta ei ihoni ole hedelmä". Ei tietenkään. Mutta mikroskooppisesti ihosi on aika samanlainen, Esho sanoo.

– Moni ei ymmärrä, että ihon pinnalla on monenlaisia juonteita ja osia, joita ei näe paljaalla silmällä. Ihossa on myös monenlaisia öljyjä ja rasvoja, jotka voivat toimia kuten hedelmän vahamainen pinta.

Eshon mukaan videon onkin tarkoitus "saada ihmiset ajattelemaan". 

Lue myös:

    Uusimmat