Ihmisoikeusliiton pääsihteeri: Poliisin toiminnassa paljon parannettavaa

10:27

Ihmisoikeusliiton pääsihteeri perää poliisien parempaa koulutusta ja lisäresursseja rasismin ja vihapuheen katkaisemiseksi.

Helsingissä järjestetään huomenna iso rasismin ja fasismin vastainen mielenosoitus Peli poikki – rikotaan hiljaisuus. Mielenosoituksen Facebook-ryhmässä ihmisiä kutsutaan rikkomaan hiljaisuus ja näyttämään, ettei rasismille ja fasismille ole Suomessa sijaa.

Rasismin vastaisia mielenosoituksia järjestänyt Liisa Nassir Tolonen painottaakin asioista hiljenemisen olevan juuri ongelmana.

– Mitä enemmän ihmiset ovat hiljaa, sitä enemmän muutkin vaikenevat. Ikävät asiat ikään kuin lakaistaan vain nopeasti maton alle, Nassir Tolonen sanoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattila oli asiassa samoilla linjoilla. Hänen mukaansa Suomessa tarvittaisiin päättäjiltä ja virkamiehiltä tiukempia toimia rasismia ja fasismia vastaan.

– Poliittisten johtajien on annettava oikealla hetkellä selkeä viesti eikä vain hukuttaa kuulijoita hämmentämispuheisiin, Mattila sanoi.

Hän näkee myös poliisin toiminnassa useita kehitettäviä kohtia.

– Poliisien pitäisi olla paremmin koulutettuja. Pidempään kentällä olleille tulisi järjestää systemaattista koulutusta ihmisoikeuksista. Lisäksi viharikoksia tulisi tunnistaa kokonaisvaltaisemmin. Näihin asioihin erikoiskoulutuksen saaneita henkilöitä tulisi löytyä jokaisesta piiristä, Mattila esittää.

– Myös poliisien resursseja erityisesti internetin vihapuheen valvontaan tulisi lisätä. Emme kukaan osanneet 10 vuotta sitten aavistaa, millaisen viha-areenan internet tarjoaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja