Mainos

Ihmisoikeusjärjestöt aikovat viedä Trumpin viimeisimmän maahantulokiellon oikeuteen

Yhdysvalloissa ihmisoikeusjärjestöt ovat kertoneet haastavansa presidentti Donald Trumpin hallinnon oikeuteen kiistellyn maahantulokiellon viimeisimmän version takia. Oikeushaaste on jatkoa maahantulokiellon saamalle runsaalle vastustukselle.

Haasteen eturintamassa oleva ihmisoikeusjärjestö ACLU on muiden järjestöjen kanssa lähettänyt kirjeen tuomioistuimeen Marylandissa muunnellakseen jo olemassa olevaa kannetta.

Viime viikonloppuna Yhdysvalloissa annettiin uusi maahantulokielto, jonka piiriin kuuluu kahdeksan maata. Iran, Jemen, Libya, Somalia ja Syyria olivat aiemmallakin listalla. Sen sijaan Sudan pudotettiin pois listalta ja listalle nostettiin Pohjois-Korea, Tshad sekä Venezuela. Kiellon ehdot vaihtelevat jonkin verran maittain. Esimerkiksi Venezuelan osalta kielto koskee vain joitain hallinnon palveluksessa olevia ihmisiä perheineen.

Muun muassa ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Pohjois-Korean ja Venezuelan lisääminen listalle ei poista sitä, että kyseessä on edelleen muslimikielto. Myös muun muassa kieltolistalla olevat maat ovat kritisoineet maahantulokieltoa, ja esimerkiksi Venezuela on syyttänyt Yhdysvaltoja psykologisesta terrorismista.

Aiempi kielto oli väliaikainen, mutta uusi on voimassa toistaiseksi. Kieltoa on perusteltu maiden huonolla turvallisuustilanteella sekä puutteellisella yhteistyöllä Yhdysvaltojen kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.