Mainos

Myös Washington vaatii jäädyttämään Trumpin uuden maahantulokiellon

Yhdysvalloissa myös ainakin Washingtonin osavaltio aikoo vaatia, että presidentti Donald Trumpin asetuksella antama uusi maahantulokielto jäädytetään. CNN:n mukaan Washingtonin osavaltio on jättämässä haasteen maahantulokieltoa vastaan torstaina paikallista aikaa. 

Aiemmin Havaijin osavaltio ilmoitti vaativansa Trumpin uuden asetuksen jäädyttämistä väliaikaisesti. 

Washingtonin osavaltion syyttäjänlaitoksen johtaja Bob Ferguson sanoi, että uusi asetus on joistakin lievennyksistä huolimatta muslimikielto samalla tavalla kuin aiempi maahantulokielto oli. Trumpin aiempi, helmikuussa antama maahantulokielto jäädytettiin juuri Washingtonin osavaltion aloitteesta. 

Myös usea muu Yhdysvaltain osavaltio on vaatimassa uuden maahantulokiellon jäädyttämistä. Mukaan ovat tulossa CNN:n mukaan ainakin Oregon, Massachusetts ja Minnesota. 

Uudistetun maahantulokiellon on määrä tulla voimaan 16. maaliskuuta. 

Yhdysvaltain oikeusministeriö on painottanut, että uudessa maahantulokiellossa ei ole niitä seikkoja, jotka aiheuttivat sen edeltäjässä todetut ongelmat. 

Irak pois listalta 

Uusittu maahantulokielto koskee uusia viisuminhakijoita kuudesta maasta. Kieltolistalla ovat Irakia lukuun ottamatta samat maat kuin alkuperäisellä listalla: Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan ja Syyria. Valkoisen talon mukaan Irak jätettiin pois listalta, koska maa on luvannut neuvotella Yhdysvaltojen kanssa erikseen uusista taustaselvitystoimista.  

Kielto olisi voimassa 90 päivää. Maahantulokielto kuitenkin saattaa jatkua kauemmin kuin 90 päivää ja laajentua koskemaan muitakin maita kuin niitä kuutta, jotka nyt päätyivät kieltolistalle. 

Uusi kielto pysäyttäisi lisäksi 120 päiväksi pakolaisten tulon maahan kaikista maista, kun aiempi kielto pysäytti syyrialaispakolaisten tulon maahan toistaiseksi. 

Toisin kuin Trumpin aiempi maahantulokielto, uusi kielto ei koskisi pysyvän oleskeluluvan tai voimassa olevan viisumin haltijoita. Kaksoiskansalaiset voisivat matkustaa Yhdysvaltoihin, mikäli heillä on passi maasta, joka ei ole mukana kieltolistalla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.