Ihmisiä ei tarvitse enää pakottaa kokeilemaan sähköautoja: "Se on hauska nähdä se ensimmäinen ilme"

9:12

Tänään alkaneessa ja sunnuntaihin asti kestävässä Auto 2018 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa on näytillä lähes 500 uutta autoa 30 eri brändiltä.

Eri automallien runsaus saattaa hämmentää, joten Huomenta Suomi kysyi rallicross-kuljettaja Riku Tahkolta, millainen auto kannattaisi valita koeajattavaksi? Koko haastattelun voit katsoa pääkuvan videolta.

Huomioi auton käyttötarkoitus

Ensifiilis autoista kannattaa BMW:n brändilähettiläänäkin työskentelevän Tahkon mukaan hakea jo netistä, koska tietoa on todella paljon saatavilla. Auton ulkonäkö on totta kai tärkeää, mutta kannattaa pohtia myös auton käyttöön liittyviä seikkoja.

– Ennen kaikkea kannattaa huomioida auton käyttötarkoitus ja se, paljonko tulee kilometrejä päivässä, Tahko toteaa.

Jos esimerkiksi ajaa päivittäin Helsingin ja Lahden väliä moottoritietä pitkin, sähköauto ei ole välttämättä paras ratkaisu. Jos taas ajelee lähinnä kaupungissa ja normaali ajomäärä päivittäin on kymmenisen kilometriä, mutta satunnaisesti ajelee myös pidempiä matkoja, kannattaa harkita esimerkiksi hybridiä.

Jos ajomatkat ovat kuitenkin huomattavasti pidempiä päivittäin, niin dieselauto on kaikkein paras vaihtoehto.

Myös se, kuinka monta ihmistä autoon tulisi mahtua, on tietysti oleellinen seikka.

Asenteet sähköautoja kohtaan muuttuneet

Sähköautoista puhutaan nykyisin paljon, mutta ne eivät siltikään vielä ole kauhean yleisiä. Myös Auto 2018 -tapahtumassa ne ovat vielä marginaalissa, vaikka määrä onkin kasvussa. Tahko kertoo, että ihmisten asenteet ovat kuitenkin parissa vuodessa muuttuneet paljon myönteisimmiksi ja avoimemmiksi sähköautoilua kohtaan.

– Puolitoista vuotta sitten, kun järjestettiin ensimmäisiä koeajoja, niin saatiin melkeinpä pakottaa ihmisiä kokeilemaan, Tahko kertoo.

– Onhan siinä paljon uusia asioita, mutta se on hauska nähdä se ensimmäinen ilme, kun lähdet sähköautolla liikenteeseen ja sitä moottorin ääntä ei kuulukaan, Tahko jatkaa naurahtaen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja