Ihastutaan, rakastutaan ja välillä kyynelehditään – talvisirkuksen riemu tuo harmauteen väriä ja iloa: "Kaikenlainen rakkaus on sallittua, coolia"

Talvisirkus kertoo rakkaudesta 1:50

Talvisirkuksen Rakkaus -esitys muistuttaa siitä, että kaikenlainen rakkaus on hienoa coolia.

Cupido tuo rakkauden lähettiläs kuljettaa nuoliensa avulla Talvisirkuksen Rakkaus -esitystä, jossa ihastutaan, rakastutaan ja välillä kyynelehditään.

– Kaikenlainen rakkaus on sallittua, coolia. Ei ole olemassa vääränlaista rakkautta, sanoo ohjaaja Sanna Silvennoinen.

Koreografi Katja Koukkulan mukaan tämän teeman esille nostaminen on erityisen tärkeää tässä ajassa, jossa on niin paljon mustia tunteita ja itsekkyyttä.

– Koen että se on tärkeä teema tässä ajassa, kun on niin paljon aggressiivisuutta ja ihmiset on itsekeskeisä. Rakkaus on kuitenkin se, minkä kautta saamme monet asiat ratkaistua. Se on elintärkeä asia, sanoo Koukkula.

Silvennoisen mukaan rakkaus-sanan käyttäminen on englanniksi helpompaa.

– I love chocolate, mutta Suomessa käytetään enemmän tykkään sanaa.  Me sanomme, että minä tykkään tosi paljon siitä. Haastattelin esitystä varten eri ikäsiä lapsia, joista nuorimmat käyttivät enemmän rakkaus-sanaa ja vanhemmat vähemmän. Ehkä me koemme, että se on vanhempana painavampi ja vakavampi sana, pohtii Silvennoinen.

Kansainvälisistä esiintyjistä koostuvan ryhmän kesken on puhuttu runsaasti esityksen teemasta rakkaudesta eikä sen ilmaiseminen vakavammassa merkityksessä ole ollut helppoa edes rakastan sanaa runsaasti käyttäville amerikkalaisille.

– Sen sanominen on yhä jotenkin vaikeaa. Nyt minä sanon sen...tässä se tulee... Se on niin suuri tunne kaikille ihmisille, hehkuttaa jonglööri, Wes Peden.

Nykysirkus -esityksessä ilmaistaan tunteita klovnerian, jongleerauksen, tanssin, akrobatian ja taikuuden keinoin. Mutta epäselväksi jää onko Cupidon nuoli osunut jo tämän vuotiseen sirkusesiintyjäryhmään.

– Sitä minä en voi paljastaa, naurahtaa salaperäisesti hymyillen Cupidoa esittävä Hanna Terävä.

Nykysirkus -esityksessä ilmaistaan tunteita klovnerian, jongleerauksen, tanssin, akrobatian ja taikuuden keinoin. 

Lue myös:

    Uusimmat