Uusi kausi! Talent Suomi sykähdyttää ja tempaa mukaansa jälleen helmikuussa

Talent Suomi -ohjelman voittaja Akrotaiturit 9:40
Ernest Lawson mukana tälläkin kertaa Talent Suomessa! Uutisaamussa mies vieraili viime kauden jälkeen kertomassa jännittävästä finaalista.

Talent Suomen uusi tuotantokausi alkaa jälleen helmikuussa. 

Maailman suosituin viihdeohjelma Talent sykähdyttää ja tempaa mukaansa MTV3-kanavalla sunnuntaista 7. helmikuuta alkaen.

Suomen valovoimaisimman talentin etsintä käynnistyy suurempana kuin koskaan, kun innokkaat esiintyjät mitä erikoisemmilta taiteenaloilta saapuvat säväyttämään Talent Suomi -tuomariston osaamisellaan Hämeenlinnan Verkatehtaalle.

Luvassa on esityksiä ja esiintyjiä, jotka naurattavat, ilahduttavat, koskettavat, kummastuttavat, yllättävät ja inspiroivat - eikä shokeiltakaan vältytä. 

Arvovaltaisessa tuomaristossa esityksiä arvioivat jo viime kaudelta tutut Ernest Lawson, HP Parviainen, Krista Siegfrids ja Jorma Uotinen, joiden vaikeana tehtävänä on karsia esityksistä parhaimmat tuleviin semifinaaleihin ja suuren yleisön arvioitavaksi. Ohjelman juontaa Mikko Leppilampi.

Kuudessa ensimmäisessä jaksossa nähdään laaja kirjo erilaisia koe-esiintymisiä, joista yhteensä 24 etenee kolmeen suorana lähetyksenä nähtävään semifinaaliin. Kustakin semifinaalista yleisö äänestää Talent Suomen huipentavaan finaaliin kaksi esitystä ja tuomarit yhden. Jännittävässä finaalissa nähdään yhdeksän esitystä, jotka kilpailevat 30 000 euron pääpalkinnosta.

Ensimmäisessä jaksossa sunnuntaina 7.2. klo 19.30 alkaen nähdään: 

Cageriders / Jarno, 35 & Sasja, 32, Kajaani ja Järvenpää – SURMANAJO
Kajaanissa asuva Jarno Karanto ja Järvenpäässä asuva Sasja Laajoki ovat tunteneet toisensa noin 10 vuotta ja ajaneet yhdessä surmanajoa tuosta puolet. Suomessa ei ole Sasjan ja Jarnon lisäksi tällä hetkellä muita surmanajajia, ja Euroopastakin löytyy vain muutama. Lähipiiri välillä kauhistelee kaksikon menoa, mutta paras tuki tälle kesätyöksi muodostuneelle harrastukselle löytyy Sasjan ja Jarnon perheiltä ja vanhemmilta.

Diana Bourtovski, 13, Lappeenranta – LAULAJA
Diana on intohimoinen laulajan alku. Hän on musiikkiluokalla ja haaveilee pääsevänsä tulevaisuudessa opiskelemaan laulua Sibelius-Akatemiaan. Diana kokee antavansa laulamisen kautta ihmisille iloa. Hän harrastaa laulua muun muassa Lappeenrannan isossa kaupunginorkesterissa. Yksi mieleenpainuvimmista esiintymisistä oli vuonna 2019, kun hän pääsi semifinaaliin Lasten Euroviisuissa.

Graalin Hurtat, iät 24-32, Lahti – BOFFAUS
Graalin hurtat nähdään Talentissa seitsemän henkilön kompaktilla kokoonpanolla. Ryhmään kuuluu kokonaisuudessaan noin 30 aktiivista boffauksen eli pehmustetuin asein leikkimielisesti taistelevaa harrastajaa. Ryhmä on perustettu Lahdessa 2008, mutta vaikuttaa nykyisin ympäri Suomea. Boffauksen harrastajia on Suomessa noin tuhat. Boffauksen huipentumia ovat taistelutapahtumat, missä päälle saa varusteet ja haarniskat. Talentissa Graalin hurtat haluavat välittää viestin siitä, että vaikka maailma meneekin kovaa eteenpäin, niin pidetään huolta omasta ja toisten jaksamisesta. Ketään ei jätetä yksin ja yhdessä voidaan selvitä mistä vain.

Ilkka Hautala, 33, Helsinki – HUUTOTAITEILIJA
Ilkka Hautala on puhe- ja draamataiteen opettaja, voice-over-esiintyjä, näyttelijä, stand up -koomikko, ja esittävän taiteen ja media-alan monitoimimies. Opiskeluaikoinaan Ilkka tarvitsi tapaa purkaa painettaan ja ahdistustaan, joten hän päätti mennä metsään huutamaan. Opettajansa rohkaisulla Ilkka innostui tekemään taidehuutovideoita, joilla hän huusi asioista, mitkä ahdistivat ja harmittivat. Ilkka harrastaa huutamista, koska haluaa ylittää sosiaalisen pelkotilan ja vapautua erilaisista ahdingon tunteista.

KiertolaisetDuo, 32 ja 33, Hyvinkää ja Orimattila – LAULAJAT
Kainuusta kotoisin olevat kaverukset Tanja ja Hanna ovat tunteneet toisensa 3-vuotiaista lähtien. Molemmat työskentelevät hoitoalalla, jonka lisäksi Tanja tekee töitä keikkamuusikkona, musiikinohjaajana ja seksuaalineuvojana. Musiikkia naiset ovat tehneet koko ystävyytensä ajan. Pitkään he suunnittelivat, että aloittavat jonkun oman musiikkiprojektinsa, mutta se toteutui lopulta vasta pari vuotta sitten. Hanna ja Tanja kertovat soittavansa lähinnä suutaan, eli he tekevät a cappella -musiikkia ja ovat ylpeitä ”junttisuomipopiskelmämusiikistaan”.

Lyla Goldman, 22, Lahti – ILMA-AKROBAATTI
Yhdysvalloista Seattlesta kotoisin oleva Lyla on asunut kolme vuotta Lahdessa, jonne hän tuli opiskellakseen sirkusta. Ensimmäisen kerran Lyla tutustui sirkukseen tarhaikäisenä, kun hänen päiväkodissaan opetettiin lapsia pyöräilemään yksipyöräisellä. 8-vuotiaana Lyla aloitti sirkusharrastuksen ja rakastui sirkukseen päätä pahkaa. Hän alkoi haaveilla sirkusurasta, ja päätti kokeilla sitä päästyään lukiosta. Ilma-akrobatiaa Lyla on rakastanut sirkusharrastuksensa alusta alkaen, koska se on kuin tanssia ilmassa. Lyla kokee, että hänen on helpompaa olla ilmassa, kuin maan tasalla. Ilmassa on helppo elää hetkessä ja tuntea yhteys muitten esiintyjien sekä yleisön kanssa.

Mikko Rautiainen, 41, Helsinki – NOKKAHUILISTI
Pari vuotta sitten Helsinkiin muuttanut Mikko Rautiainen on asunut edelliset 10 vuotta Lontoossa. Hän on tehnyt teatteria näyttelijänä 5-vuotiaasta asti ja toimii nyt teatteriohjaajana. Musiikki on Mikolle rakas harrastus ja intohimo. Vapaa-ajallaan hän soittaa pianoa ja säveltää. Nokkahuilun soittamisen Mikko aloitti noin 17-vuotiaana, kun hän harrasti musiikkiopistossa trumpetin soittoa. Hän ei ymmärtänyt, miksi nokkahuilua pidettiin niin järkyttävänä soittimena ja alkoi ottaa siihen tunteja. Kerran eräällä lontoolaisklubilla Mikko päätti vitsillä kokeilla, voiko nokkahuilua soittaa nenästä puhaltamalla. Vastaanotto oli positiivinen ja hän on esiintynyt Lontoossa monelle julkkiksellekin soittaessaan leipätyönään viisi iltaa viikossa Cirque le soir -klubilla. Nokkahuilun soittaminen nenällä on Mikosta älyttömän hauskaa. Sitä täytyy tosin tehdä tosissaan, sillä jos alkaa naurattaa, on ilman puhaltaminen sieraimesta haastavaa. 

Sirkus Bravuuri, iät 9-37, Kuusankoski – SIRKUS
Sirkus Bravuuri -sirkuskoulun omistaja Maria ”Maru” Hyytiäinen kasvoi sirkuksen parissa, kun hänen isänsä perusti Sirkus Bravuurin 26 vuotta sitten. Sirkusammatti kulkee hänellä muutenkin Bulgariasta kotoisin olevan isän suvussa. Sirkus Bravuuri on harrastajasirkus, mutta heillä on oma esiintyvä ryhmänsä, joka nähdään nyt Talentissa. Pienessä sirkuksessa kaikkien esiintyjien on opittava tekemään kaikkia mahdollisia sirkuslajeja, Bravuurissa kukaan ei varsinaisesti erikoistu mihinkään tiettyyn. Monilahjakkaat esiintyjät treenaavat ennen kaikkea esiintymisiä varten.

Tong Zhao, 16, Kuopio – PIANISTI
Tong Zhao opiskelee lukiossa. Hän aloitti pianonsoiton 3-vuotiaana, kun hänen pianoa soittanut äitinsä kannusti poikaa siihen. Pianonsoitossa mukavaa Tongin mielestä on se, että sen kautta voi välittää omia tunteita. Pianon soittaminen rauhoittaa Tongia, sillä hän nauttii soittimen äänestä ja musiikista. Tong on kisannut toistaiseksi vain Suomessa, mutta kiinnostusta ulkomailla kisaamiseenkin on.

Unathletic Monkeys, 18-19, Pori – TANSSI
Unathletic Monkeys -ryhmään kuuluu normaalisti kahdeksan jäsentä, mutta Talentiin osallistuu ryhmän ydin, Roope, Cayan ja Hermanni. Unathletic Monkeys edustaa pääasiassa breikkiä, mutta sekoittaa joukkoon muidenkin tanssityylien elementtejä. Nimi ryhmälle syntyi kaveriporukan vitsistä; tanssista puhutaan aina urheiluna, joten kaverukset väänsivät sen niin, että he eivät varsinaisesti urheile, vaan ovat pelkkiä apinoita.

Talent Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin 7.2. klo 19.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat