Mainos

Ihalainen: Työttömyys 10 prosenttiin tupon avulla

SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan työttömyys putoaisi tupo-sopimuksen avulla 10 prosenttiin vuoteen 2000 mennessä. Ihalainen toisti tänään SAK:n valtuustossa, että tupon päätavoite on parantaa työllisyyttä. Ihalainen perusteli tupon tärkeyttä myös mm. ostovoiman parantamisella, työelämän kehittämisellä ja työmarkkinarauhan takaamisella.

Ihalainen uskoo edelleen, että tupo-ratkaisu saadaan aikaan ensi maanantaihin mennessä. Hänen mukaansa tupon rakenteen osalta ei tule ongelmia. Se merkitsisi käytännössä mm. sitä, että sopimuskausi alkaa ensi vuoden alusta ja palkankorotukset ovat tulossa vuosien 1998 ja 1999 alussa.

Työelämän laadullisista kysymyksistä on Ihalaisen mukaan erittäin vaikea sopia. Erityisen hankalaa on sopia SAK:n vaatimista ulkopuolisen työvoiman pelisäännöistä. Sopua ei ole syntynyt myöskään luottamusmiehen asemaa koskevista tavoitteista.

Ihalainen rauhoitteli SAK:n kuntasektoria sillä, että valtiovallalta pyritään saamaan kompensaatiota, mikäli veroratkaisu heikentää kuntien asemaa. Erityisesti kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtaja Jouni Riskilä (sd.) on arvostellut SAK:n esittämää veronkevennysmallia siitä, että se kuristaisi entisestään kuntien taloutta.

Ihalainen puhui Kiljavalla SAK:n kaksipäiväisen valtuuston kokouksen avauksessa. Järjestön on määrä päättää Emu-kannastaan huomenna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.