Igi ja Nea lähtivät koronapandemian keskellä au paireiksi Irlantiin – pubikulttuuri vaihtui karanteenibileisiin: "Vedin ensimmäiset perseet"

Ylen suositussa Au pairit -sarjassa matkustetaan tällä kertaa Irlantiin. Maan tavat ja kulttuuri aiheuttivat toisinaan hämmennystä nuorten keskuudessa. 

Ylen realitysarja Au pairit starttaa jälleen 25. huhtikuuta. Neljä nuorta matkustaa tällä kertaa koronapandemian keskellä Irlantiin. Sarjassa päästään seuraamaan 20-vuotiaan Adan, 20, Lunan, 18, Igin, 19, ja 18-vuotiaan Nean arkea paikallisissa perheissä ja sen ulkopuolella. 

Uusi kulttuuri ja maan tavat yllättivät au pairit monellakin tapaa. Maskussa asuva, Puolasta Suomeen 6-vuotiaana muuttanut Igi oli alan piireissä poikkeus, sillä Irlannissa au pairit ovat yleensä naisia.

– Au paireja otetaan innokkaina vastaan, mutta kun kuullaan, että kyseessä on mies, niin arviolta 80 prosenttia perheistä tippuu pois, Igi totesi ohjelman pressitilaisuudessa.

Igin sukupuoli herätti hämmennystä ainoastaan yhdessä perheenjäsenessä. 

– 3-vuotias Kate ei tykännet siitä hirveästi. 

– Tein perheessä muuten samoja hommia, mitä muissa perheissä. Kerran minut laitettiin raskaisiin puuhommiin ja en välttämättä usko, että tällaista pestiä olisi annettu naisille. 

Igi asui lähellä Dublinin keskustan lähellä Deeganin perheessä, johon kuuluvat Sabrina ja Eoin sekä lapset, Katen lisäksi seitsemänkuukautinen Alex-poika.

Pullamössöä

Myös maan ruokakulttuuri yllätti au pairit, niin Espoosta kotoisin olevan Nean kuin Igin.

– Siellä syötiin pelkkää hiilaria! Kun lapsille yritti tehdä ruokaa, se oli pääasiassa pastaa ja tomaattikastiketta. Itsellä oli ihan kauhea olo ja tuntui, että keho painaa aivan kohtuuttomasti, kun söi monta kuukautta pelkkää hiilaria. Siihen otti kylkiäiseksi vielä jonkun votkashotin, oli aivan kauhea olo. 

Nea asui kolmihenkisessä perheessä, johon kuuluvat äiti Trish sekä kaksi lasta, 8-vuotias Liam ja 6-vuotias Roisin.

– Tuntui, että perheessämme vanhemmat söivät gurmeeruokaa, mutta lapset söivät kaikkea valmista ja epäterveellistä. Niin makeaa kuin rasvaista, Igi yhtyy Nean sanoihin. 

Kaksikkoa kauhistutti myös kodittomien ihmisten määrä. 

– En ole käynyt koskaan esimerkiksi Los Angelesissa, jossa kodittomia on paljon, mutta Suomeen verrattuna määrä oli valtava! Nea toteaa. 

"Ekat perseet"

Koronapandemian vuoksi au pairit eivät päässeet kokemaan niitä asioita, mitä normaalisti maassa tehtäisiin. Irlanti on tunnettu värikkäästä pubikulttuuristaan. 

Nea kertoi esittelyssä olevan bilettäjä ja aikoi pakata mukaansa parhaimmat vaatteet. Bilekulttuuri jäi kuitenkin jokseenkin vieraaksi. 

– Ei minua harmita, etten päässyt joka viikonloppu bilettämään. Se kyllä harmitti, että sitä pubikulttuuria ei päässyt niinkään kokemaan. Onneksi pääsimme tekemään kaikkea muuta kivaa, Nea toteaa. 

Au pairit laitettiin Irlantiin matkattuaan kymmeneksi päiväksi karanteeniin. Siellä nelikko pääsi tutustumaan toisiinsa kunnolla. 

– Tuli koettua Big Brother ja Au pairit yhtä aikaa, Igi naurahtaa. 

– Välillä sitä kyllä mietti, onko täällä jotkut piilokamerat, Nea jatkaa toverinsa lausetta. 

Nelikko ei jäänyt kuitenkaan toimettomaksi neljän seinän sisällä, vaan järjestivät karanteenibileet. 

– Igi veti ensimmäiset perseet, mies naurahtaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja