Mainos

Ifo: Maailmantalous kääntyy nousuun vielä tänä vuonna

Saksalaisen tutkimuslaitoksen mukaan maailmantalouden toipuminen alkaa Yhdysvalloista. Aasiassa ei toipumisen merkkejä ole havaittavissa.

Merkittävä saksalainen Ifo-tutkimusinstituutti ennustaa maailmantalouden kääntyvän nousuun vielä tämän vuoden puolella. Instituutin tänään julkaistu kansainvälisen talouden tilaa kuvaava indeksi laski edelleen, mutta laskuvauhti on hidastunut.

Instituutin mukaan "laskun käännekohta saavutetaan vuoden 2001 jälkimmäisen puoliskon kuluessa". Neljästi vuodessa julkaistava indeksi laski 84,1 pisteeseen huhtikuun 87,7 pisteestä. Indeksin vertailukohtana on maailmantalouden tila vuonna 1995, jota kuvaa luku 100. Ifon indeksi on menettänyt arvostaan noin neljänneksen viime vuoden huhtikuussa alkaneen laskusuuntauksen myötä.

Ifo korostaa, että maailmantalouden tämänhetkinen laskusuuntaus ei ole yhtä vakava kuin vuoden 1998 Aasian talouskriisi. Tuolloin Ifon indeksi laski pahimmillaan lukemaan 75,2.

Müncheniläislaitoksen mukaan Yhdysvallat toipuu taantumasta ensimmäisenä. Aasiassa ei sen sijaan ole vielä havaittavissa toipumisen merkkejä. Länsi-Euroopan maista pessimistisimmät tunnelmat vallitsevat Ifon mukaan Saksassa ja Portugalissa.

Ifon indeksi perustuu eri puolilta maailmaa koottuihin maailmantalouden asiantuntijoiden ja tutkimuslaitosten lausuntoihin.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.