Ida Paul ja Kalle Lindroth muistelevat erikoisimpia keikkakokemuksiaan – edellinen kiertue sai aikaan kosintojen sarjan: "Se oli semmoista rakkauden juhlaa, ettei ole ennen nähty"

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat saaneet kokea vahvasti musiikkinsa merkityksen ihmisten elämässä.

Muusikkokaksikko Ida Paul ja Kalle Lindroth laittoivat hynttyyt yhteen muusikkoina noin viisi vuotta sitten todettuaan olevansa kiinnostuneita samanlaisesta musiikista laulajina sekä biisintekijöinä. Perjantaina 20. maaliskuuta päivänvalon näki kaksikon toinen albumi Vuonna nolla. Pari kertoo olevansa jännittynein mielin uuden musiikkinsa julkaisun kynnyksellä – varsinkin maailmanlaajuisen koronaviruskriisin ollessa valloillaan. 

– Viestit, mitä on saanut nyt yleisöltä, ovat tehneet selväksi sen, miten paljon musiikilla on ihmisille merkitystä. Sen merkitys tuntuu tällaisissa hetkissä korostuvan, Lindroth kertoo. 

– Varsinkin tässä hetkessä täytyy löytää niitä positiivisia asioita, mistä voi nauttia. Semmoisia arjen iloja. Kyllähän tämän levyn julkaisu tavallaan toimii juuri sellaisena tässä tilanteessa, Paul pohtii. 

Kaksikolla on takanaan jo useampi yhteinen vuosi ja kokemuksia heidän musiikkinsa vaikuttavuudesta ihmisten keskuudessa on paljon. Esimerkiksi Paulin ja Lindrothin viimeisin kiertue oli sekä Paulille ja Lindrothille ikimuistoinen, sillä he saivat olla mukana todistamassa tilanteita, jotka muuttivat joidenkin ihmisten elämät.

– Tuli kaksi kosintaa peräkkäisillä keikoilla viime rundilla, Paul muistelee. 

Paul kertoo kaksikon olleen keikalla Tampereen Pakkahuoneella, jolloin eturivissä ollut fani yllättäen kosi puolisoaan. Kaksikko kihlautui paikan päällä. Seuraavalla keikalla taas kaksi Paulin ja Lindrothin keikkabändin jäsenistä meni kihloihin. 

– Se koko viikonloppu oli semmoista rakkaudenjuhlaa, että ei ole ennen nähty, Paul kertoo. 

– Kyllähän se oli aikamoista: meillä oli kolme keikkaa ollut ja kaksi kosintaa niiden aikana. Mietittiin sitten, että millaisiin lukuihin tällä kiertueella päästään. Toistaiseksi ne ovat jääneet siihen, en tiedä, milloin tulee lisää, Lindroth puolestaan toteaa. 

Toinen ikimuistoinen keikkakokemus sattui kolmisen vuotta sitten kaksikon ollessa keikalla ruotsinlaivalla. He olivat soittaneet keikkansa menomatkalla Tukholmaan, jonka jälkeen koko bändillä oli päivä vietettävänään Tukholmassa.

Paluu ei kuitenkaan onnistunut suunnitelmien mukaan. 

– Tulimme kaksi minuuttia ennen deadlinea terminaaliin ja sieltä oltiin laitettu portit kiinni. Kaikki muut bändistä paitsi meidän miksaaja jäivät laivan ulkopuolelle ja siitä se sitten lipui silmiemme edessä takaisin Suomea kohti, Paul kertoo. 

Vaikka vastoinkäyminen oli tietyllä tapaa melkoinen koettelemus koko ryhmälle, se hitsasi kaksikon mukaan jäsenensä yhteen erittäin tiiviisti. 

– Se oli ensimmäisiä bändikeikkoja, mitä silloin tehtiin. Siitä lähtien ollaan samojen kundien kanssa tehty keikkoja, Lindroth muistelee.

Lue myös:

    Uusimmat