Mainos

IBM:n kirjanpito kiinnostaa viranomaisia

Yhdysvaltojen rahoitusalaa valvova viranomainen SEC on ryhtynyt tutkimaan IBM-yhtiön kirjanpitoa vuosilta 2000 ja 2001.

Maailman suurin tietokoneiden valmistaja International Business Machines IBM arvioi, että SEC on saanut aloitteen tutkimuksilleen, kun se on selvittänyt IBM:n vähittäiskaupalle ratkaisuja tuottavan yksikön asiakkaan asioita. Asiakasta ei mainittu. Viimeksi esillä on ollut hollantilaisen Aholdin amerikkalaisen tytäryhtiön tekemiset.

IBM:n mukaan viranomaiset ovat kiinnostuneita IBM:n ja sen asiakkaan välisistä rahavirroista. Tieto rokotti hieman IBM:n osaketta, sillä se nosti pintaan suuret tilinpitoskandaalit Enronissa ja Worldcomissa.

Lisää ikäviä uutisia saatiin, kun erilaisia kodin tuotteita valmistava Martha Stewart Living Omnimedia -yhtiö kertoi Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjän pyrkivän saamaan yhtiön suuren omistajan Martha Stewartin oikeuteen sisäpiirikaupoista. Hongkongissa lahjusten vastaiseen toimintaan erikoistunut viranomainen puolestaan pidätti uutistoimisto Reutersin saamien tietojen mukaan yhden Kiinan rikkaimman miehen vaimon epäiltynä korruptiosta. Pidätettyjä oli kaikkiaan 20. Ne tehtiin sunnuntaina ja eilen. Mao Yuping on kiinteistökaupoilla rikastuneen Zhou Zhengyin puoliso.

Shanghain viranomaiset kertoivat myöhemmin aloittaneen tutkinnan Zhoun Shanghai Nongkai Development -yhtiössä, johon Zhou on keskittänyt omaisuutensa. Amerikkalaisen Forbes-talouslehden mukaan Zhou on Kiinan 11:nneksi rikkain mies. Viime vuonna hänen omaisuutensa arvon laskettiin olleen 320 miljoonaa dollaria eli runsaat 270 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.