Iäkäs kuski jyräsi jalankulkijan suojatiellä Espoossa – aivovamman saanut uhri päätyi hengityskoneeseen ja letkuruokintaan

5:13
Ikäihmisten ajokunto huolestuttaa omaisia – poliisi ohjeistaa, miten omaiset voivat puuttua asiaan.

Iäkäs kuljettaja tuomittiin ehdolliseen vankeuteen tämän ajettua suojatietä ylittäneen ikämiehen ylitse lokakuussa 2019 Espoon Matinkyläntiellä.

Henkilöautoa kuljettanut nainen oli törmännyt tietä ylittäneeseen jalankulkijaan, joka törmäyksen jälkeen oli ollut hetken auton konepellillä ennen katuun putoamistaan.

Auton alle jäänyt 83-vuotias mies sai kolarissa aivovamman, kasvoihin eriasteisia murtumia, kaularangan murtumia, lantion murtuman ja keuhkovaurion. Tapauksen vuoksi mies oli hengityskoneessa, hän ei pysty nielemään ja on letkuruokinnassa. Syyttäjän mukaan vammat aiheuttivat välittömän hengenvaaran, ja mies tulee kärsimään vammoista pysyvää haittaa.

Ehdollista vankeutta ja sakot

Tapahtumahetkellä 74-vuotias nainen kertoi, ettei ollut huomannut uhria lainkaan, eikä siksi ehtinyt myöskään jarruttaa. Naisen puolustus oli myös sitä mieltä, että uhri ei ollut tapahtumahetkellä suojatiellä. Oikeus kuitenkin katsoi, että nainen ei ollut oikeuden mukaan kiinnittänyt huomiota suojatiellä kulkeneisiin jalankulkijoihin eikä sovittanut vauhtiaan tilanteeseen.

Vuonna 1945 syntynyt nainen tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan 30 päiväsakkoa, joka hänen tuloillaan takoitti 420 euron seuraamusta. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja