Roska-auto jyräsi pyörätuolilla kulkeneen vanhuksen kuoliaaksi – kuljettaja selitti uhrin ajaneen eteen tahallaan

Roskakuski tuomittiin Vantaan käräjäoikeudessa tämän ajettua vuoden 2016 heinäkuussa pyörätuolilla kulkeneen naisen yli aiheuttaen tälle kuolettavat vammat.

Mies oli tyhjentämässä Koivukylässä sijaitsevan vanhustentalon roska-astioita. Tyhjennettyään roska-astiat mies lähti ajamaan paikalta, kun pyörätuolilla kulkenut 88-vuotias nainen oli samalla kulkemassa kuorma-auton ajoreitin poikki läheltä auton keulaa.

Mies ei huomannut naista, vaan ajoi tämän yli. Nainen rusentui kuorma-auton vasemman pyörän alle ja sai vakavat vammat, joihin myöhemmin kuoli.

Kiisti syytteet

Mies kiisti syytteet. Hän ei mielestään voinut havaita uhria, minkä lisäksi hän väitti tämän myötävaikuttaneen tapahtumaan.

– Asianomistaja on liikkunut pyörätuolilla ajoneuvon eteen ja jäänyt mahdollisesti odottamaan ajoneuvon liikkeellelähtöä, miehen puolustus kirjoitti vastauksessaan.

Oikeus totesi kuitenkin muun muassa valvontakameratallenteen perusteella, että auton alle jäänyt nainen oli lähtenyt liikkeelle juuri ennen roska-auton lähtöä.

– Tallenne eikä mikään muukaan todiste tue sitä vastaajan olettamaa, että [nainen] olisi tarkoituksella jäänyt odottamaan kuorma-auton liikkeellelähtöä tai muuten myötävaikuttanut seuraukseen, oikeus totesi.

Tuomittiin sakkoihin

Oikeus katsoi, että miehen olisi ammattikuljettajana pitänyt tietää miten apupeilien avulla tarkistaa auton edusta.

Vuonna 1981 syntynyt mies tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta 50 päiväsakon rangaistukseen, joka hänen tuloillaan tarkoitti 1700 euron seuraamusta.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja