Onnibus ajoi suojatiellä päälle, naisen jalka piti amputoida

Viiden jälkeen testaa: Näin pimentoon ihminen jää autoilijalle ilman heijastinta 8:29
Katso myös Viiden jälkeen -ohjelman testi: Näin pimentoon ihminen jää autoilijalle ilman heijastinta.

Jalankulkijan jalka piti amputoida tämän jäätyä linja-auton alle Turussa vuonna 2022. Auton kuljettaja tuomittiin sakkoihin.

Liikenneonnettomuus sattui illalla Turussa Koulukadun ja Linnankadun risteyksessä 7. marraskuuta vuonna 2022. Onnibus oli ollut hakemassa matkustajia satamasta Helsinkiin. Sataman suuntaan kulkenut nainen jäi Onnibusin alle, kun linja-auto kääntyi suojatielle.

Uhrin jalka jäi linja-auton renkaan alle. Siihen tuli avomurtumia ja jalka piti amputoida polvesta alaspäin.

Uhri oli vaikea huomata heikossa säässä

Oikeus katsoi bussia ajaneen miehen toimineen huolimattomasti, mutta ettei hän olisi suhtautunut välinpitämättömästi riskeihin.

Oikeus huomioi rikosnimikettä valitessa, että sää oli sateinen ja pimeä, eikä tummiin vaatteisiin pukeutunut ja tummaa sateenvarjoa kantanut uhri ollut käyttänyt heijastimia, mikä vaikeutti tämän havaitsemista entisestään. Oikeus päätyi pitämään liikenneturvallisuuden vaarantamista törkeän sijaan perusmuotoisena.

Koska huolimattomuus ei ollut törkeää, myös vammantuottamus katsottiin perusmuotoiseksi.

Vuonna 1964 syntynyt bussikuski tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta 70 päiväsakon rangaistukseen, mikä tarkoitti 2170 euron seuraamusta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kojelautakamera todistaa, miten häikäistynyt kuski jyräsi jalankulkijan suojatiellä 0:31
Kojelautakameravideo muistuttaa, miksi auringon häikäistessä tulee ajaa varoen. Videota on leikattu niin, että uhrin yksityisyydensuoja toteutuu.

Lue myös:

    Uusimmat