Mainos

Ennuste: Sää kylmenee loppuviikolla – lunta myös etelään

Viikosta on tulossa pilvinen ja sateita tulee päivittäin jossain päin maata. Sää kylmenee loppuviikkoa kohti. Lumisateet ovat mahdollisia myös etelässä viikon loppupuolella.

Alkuviikolla vuorokauden sisäinen lämpötilavaihtelu on pilvisyyden takia pientä. Lämpötilat ovat etelässä viiden asteen vaiheilla, Lapissa ollaan pikkupakkasella päivisinkin. Alkuviikon sateet ovat etelässä ja lännessä vettä, tiistaina sade voi alkaa lumena ja räntänä maan keskiosassa. Pohjoisessa ja idässä sateet ovat laajalti lunta.

Sää kylmenee loppuviikolla. Sateiden ennustettavuus heikkenee keskiviikon tienoilla.

– Torstain ja perjantain vaiheilla Suomen eteläpuolitse kulkee matalapaine, jonka reitti on vielä epävarma. Jos tämän matalapaineen sateet ulottuvat etelärannikolle, voi etelään sataa jo tässä vaiheessa lunta. Todennäköisesti kuitenkin viimeistään viikonloppuna maa on paikoin valkeana myös etelässä. Jos talvirenkaita ei ole vielä laittanut, kannattaa ne vaihtaa viimeistään nyt, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Tämän hetken ennusteen mukaan etelässä on loppuviikolla päivisin muutama plusaste, Lapissa pakkasta on viiden asteen molemmin puolin. Yöpakkaset yleistyvät myös etelässä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.