Hyvissä parisuhteissa elävät naiset ovat muita tyytyväisempiä painoonsa

Tutkimus esittää, että myös ylipainoiset naiset ovat tyytyväisiä kehoonsa, jos parisuhde on hyvä ja rakastava.

Tallinnan yliopistossa toteutetun tutkimuksen mukaan naiset, jotka elävät onnellisessa parisuhteessa, ovat muita tyytyväisempiä kehoonsa. Tutkija Sabina Vatterin kvantitatiivisessa tutkimuksessa haastateltiin 256 naista iältään 20 ja 45 vuoden välillä. 71,5 prosenttia naisista eli avoliitossa ja 28,5 prosenttia avioliitossa. Naiset vastasivat kysymyksiin, joissa heiltä tiedusteltiin heidän painoaan, itsetuntoaan, kokemusta laihduttamisesta sekä tyytyväisyyttä parisuhteeseen ja läheisyyteen parisuhteessa.

Vatter huomasi tuloksien näyttävän, että parisuhteisiinsa tyytyväiset naiset olivat myös tyytyväisempiä kehoonsa ja painoonsa. Sillä ei ollut merkitystä, oliko naisella ylipainoa vai ei. Parisuhteeseensa tyytyväisillä naisilla oli myös muita parempi itsetunto.

– Tulokset ehdottavat, että tyytyväisyytemme omaan painoomme sekä vartalomme kokoon ja muotoon liittyvät paljolti siihen, kuinka onnellisia olemme elämän tärkeillä osa-alueille kuten romanttisissa ihmissuhteissa. Tämä on paljon tärkeämpää kuin mitä kylpyhuoneen vaaka sanoo, Vatter toteaa.

Tutkimustulokset esiteltiin British Psychological Society's Division of Clinical Psychology -konferenssissa Yorkissa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat