Hyvinvointiyrittäjä Nanna Karalahti ottaa kantaa julkkisten rahatukikohuun: "Tällaiset ajat näyttävät ihmisten arvot ja miten ne toimivat"

8:37
Videolla Karalahdet kertovat asumiskuviostaan ja arjestaan.

Julkisuudesta tuttu yrittäjä Nanna Karalahti toivoisi rahallisen tuen menevän ensisijaisesti sellaisille yrityksille, jotka ovat oikeasti kriisissä.

Tv-tähtenä ja hyvinvointiyrittäjänä tunnettu Nanna Karalahti  pohtii Business Finlandin myöntämiä tukia eri yrityksille.

Viime viikolla julkaistut tuet puhuttivat ihmisiä sosiaalisessa mediassa. Useat julkisuudesta tuttujen henkilöiden yritykset saivat Business Finlandin tukea, kuten mentalisti Noora Karma, bloggaaja Alexa Dagmarin, hyvinvointiyrittäjä Jutta Larmin, huutokauppakeisari Aki Palsanmäen, yrittäjä Sampo Kaulasen, ex-jääkiekkoilija Ville Leinon, Mungolife-blogin pitäjä Anna Pastakin ja Huono äiti -sivustoa pitävä Sari Helinin. Osa on palauttanut saamansa tuen takaisin.

Karalahden mukaan nyt pitäisi auttaa ensisijaisesti niitä yrityksiä, jotka ovat suurissa talousvaikeuksissa ja jakaa vasta sen jälkeen tukea niille, jotka tarvitsevat sitä uusien toimintojen kehittämiseen. Karalahden mukaan hakijalla täytyy olla myös tässä tilanteessa vastuu.

– Minulla on niin vahva sellainen oikeudenmukaisuus, että haluaisin, että tuki ja kaikki ylimääräinen raha, mitä on tällä hetkellä jaossa, menisi oikeille tyypeille. Kun on tämä kriisi menossa, niin minun mielestäni ne rahat pitäisi mennä niille yrityksille kenellä on kriisi päällä, Karalahti kertoo.

Karalahti haluaa ymmärtää myös tukea hakeneita yrittäjiä eikä syyllistää heitä siitä, että he pelkäävät yrityksiensä puolesta.

– Tällaiset ajat näyttävät ihmisten arvot ja miten ne toimivat. Olen niin kiitollinen tiimistäni. Yhteen puhaltamisen merkitys ja sen voima näyttää nyt. Emme ole täällä yksin. Ei pidä syyllistää muita. Pelko ohjaa ihmisiä todella paljon ja pistää tekemään asioista. Olen tullut siihen tulokseen, että mitä enemmän hyvyyttä pystyy antamaan, sitä paremmin kaikki voivat, hyvinvointiyrittäjä kertoo.

"Emme ole ne, jotka tässä tilanteessa kärsivät"

Useita eri liiketoimintoja pyörittävä kahden lapsen äiti ei ole hakenut itse tukea. Hänen netissä olevan yrityksensä toimintaan koronakriisi ei ole juurikaan vaikuttanut.

– Tilanne vaikuttaa asiakkaiden ostokäytökseen. Liiketoiminta tapahtuu netissä, niin onhan tämä tilanne sille ihan otollista aikaa. Emme ole tehneet lisämyyntiä, mutta emme ole ne, jotka tässä tilanteessa kärsivät. Ne ovat jotkut muut.

"Nämä ajat osoittavat sen mikä elämässä on tärkeintä"

Karalahti jakoi myös aiheesta Instagram-päivityksen aamulla, jonka hän poisti hetkeä myöhemmin.

Päivityksessä hän kiitti yrittäjiä, jotka ovat palauttaneet saamansa tuet.

– Kiitos esimerkiksi Alexa Dagmar, joka palautti lähes 40 000 euroa tukirahoja. Martina esimerkiksi sanoi heti, ettei aio hakea mitään, sillä hän selviää kyllä. Loppukädessä raha on vain rahaa eikä sillä saa empatiaa, rakkautta ja intohimoa. Nämä ajat osoittavat sen mikä elämässä on tärkeintä. Kunhan saadaan tämä kansa takaisin tolpilleen ja yrittäjät takaisin henkiin, niin parhaiten pärjää kenellä on eniten aitoa kokemusta vaikeista ajoista, rakkautta ja auttamisenhalua, Karalahti kirjoitti nyt poistetussa Instagram-päivityksessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja