Mainos

Hyvinkääläinen taksiyrittäjä Valtteri joutui huijatuksi – syyllinen löytyi somen avulla: "Raha ei ollut minulle pääasia – se ärsytti, että kaveri valehteli suoraan päin naamaa"

Neljä kuukautta taksiyrittäjänä toiminut Valtteri Hakala kohtasi ensimmäisen epärehellisen asiakkaansa viikonloppuna, mutta tavoitti "hajamielisen" nuorukaisen kuitenkin nopeasti sosiaalisen median avulla.

Hakala oli ajamassa taksia sunnuntain vastaisena yönä. Hän odotteli kadunvarressa, että hänen asiakkaansa saisi tilattua ensin ruokaa hyvinkääläisestä pikaruokaravintolasta. Sillä aikaa paikalle ilmaantui nuori mies, joka väitti tilanneensa taksin.

Miehen kerrottua etunimensä Hakala huomautti, ettei tämä ole hänen taksiaan tilannut, mutta koska matkan päämäärä olisi lähellä, hän ehtisi siinä välissä kyyditä hänet. Hän ilmoitti toiselle asiakkaalle tulevansa pian takaisin ja lähti kuskaamaan nuorta miestä.

"Pihassa kaveri sanoi, ettei ole rahaa"

Matkalla he juttelivat Hakalan mukaan niitä näitä, eikä hän epäillyt nuorukaisen rehellisyyttä. Määränpää oli rivitaloalueella.

– Pihassa kaveri sanoi, ettei ole rahaa ja lupasi hakea sisältä. Ei sitä enää ikinä näkynyt, Hakala kuvailee.

– Ei olisi pitänyt luottaa, mutta olen vähän sellainen kaveri, että tulee kuitenkin luotettua ihmisiin.

Hakalan oli hetken odottelun jälkeen pakko lähteä, koska varsinainen asiakas odotti ravintolalla.

– Mutta sitten ajattelin, ettei se vaan käy päinsä, että jätetään maksamatta ilman mitään seuraamuksia.

Turvautui kotikaupungin FB-ryhmään

Poliisia Hakala ei silti halunnut vaivata, koska hänen mielestään heillä olevan parempaakin tekemistä kuin ihmisen etsintöjen järjestäminen 12 euron taksikyydin vuoksi.

Hän päätti siis turvautua hyvinkääläisten Facebook-ryhmään, ja teki päivityksen miehen tuntomerkkien kera. Hän kertoi päivityksessään etunimen, jonka mies oli hänelle kertonut, kadunnimen ja silmämääräisesti arvioi iäksi 18–25 vuotta. 

Hän kertoi myös, ettei kyse ole taloudellisesta vahingosta, mutta toivoo nuorukaisen silti näkevän päivityksen.

Päivitys alkoi välittömästi kerätä huomiota ja ihmiset ehdottivat nopeasti tuntomerkkeihin sopivia henkilöitä. Lopulta tuli myös viesti itse nuorukaiselta.

– Hän laittoi viestin, että laita tilinumero niin maksan.

On luvannut siirtää rahat

Mies kertoi olleensa humalassa, muttei oikeastaan muuten selitellyt tekoaan.

Hakalan mukaan mies ei vaikuttanut kovinkaan katuvalta, mutta toivoo tämän ainakin muistuttavan häntä, ettei pienistäkään epärehellisyyksistä selviä ilman seuraamuksia.

– Se raha ei ollut siinä minulle pääasia eikä se oikeastaan harmittanut. Mutta ärsytti se, että kaveri valehteli minulle suoraan päin naamaa, Hakala kuvailee.

Mies on sanonut siirtäneensä rahat Hakalan tilille, mutta pankkisiirrossa voi kestää useampikin päivä. Jos rahoja ei kuulu, Hakala luultavasti ilmoittaa siitä poliisille.

Hakala on kuullut varttuneemmilta kollegoilta vinkkejä, että tällaisissa tilanteissa kannattaa ottaa asiakkaan puhelin pantiksi tai katsoa, mihin asuntoon tämä menee.

Hakala sanoo harkitsevansa joitain varotoimia, jos asia toistuu, mutta tällä hetkellä luottoa ihmisiin löytyy edelleen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja