Hyvätuloinen vaimo vaikuttaa mieskuntoon

Naisen varakkuus vaikuttaa miehen seksuaalielämään, mutta miten? Tuoreen tutkimuksen mukaan hyvin tienaava vaimo ajaa aviomiehensä turvautumaan erektiohäiriöihin tarkoitettuihin lääkkeisiin.

Yhä useampi nainen tienaa nykyään aviomiestään enemmän ja miehen perinteinen rooli perheenelättäjänä on murroksessa. Naisten tulojen kasvu aiheuttaa niin heille itselleen kuin miehillekin psykologista ahdinkoa, joka näkyy niin henkisinä kuin fyysisinäkin ongelmina.

Tuore tutkimus osoittaa, että korkeatuloisten naisten kanssa aviossa olevat miehet käyttävät todennäköisemmin erektiohäiriöihin tarkoitettuja lääkkeitä kuin miehet, jotka ovat perheensä elättäjiä. Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 200 000 avioitunutta tanskalaispariskuntaa vuosina 1997–2006.

Samassa tutkimuksessa kävi ilmi, että korkeatuloiset naiset kärsivät todennäköisemmin unettomuudesta ja turvautuvat ahdistuslääkkeisiin. Erektiohäiriölääkityksen yleisyyttä, unettomuutta ja ahdistuslääkityksen käyttöä ei esiintynyt pariskunnilla, jotka eivät olleet aviossa, tai joissa miehet olivat ennen avioliittoa vaimojaan vähätuloisempia.

Tutkimuksesta on vastuussa yhdysvaltalaisen yliopisto Washington University of Saint Louis ja se julkaistiin helmikuussa 2013 tiedelehdessä Personality and Social Psychology Bulletin.

Lue myös:

Oletko jo lukenut Aikuisen naisen päiväkirja -blogia? Tutustu!


AVA / Jenni Junkala

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja