Hyväkuntoinen Joe, 42, menehtyi koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin Yhdysvalloissa – vaimo muistuttaa tärkeästä asiasta: "Ihmiset luulevat olevansa voittamattomia"

Koronaviruksen oireiden vakavuus voi riippua veriryhmästä – professori kertoo, mihin tutkimustulos perustuu 8:24
Tiesitkö, että koronaviruksen oireiden vakavuus voi riippua veriryhmästä?

Mauran mies Joe kuoli koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin. Nainen hyvästeli miehensä FaceTimen kautta. Mauraa haastatteli CNN

Yhdysvaltalaisen Maura Lewingerin aviomies, 42, kuoli viime viikolla koronaviruksesta aiheutuneisiin komplikaatioihin. Nainen kertoo CNN-uutissivustolle, että hän joutui hyvästelemään miehensä FaceTime-videopuhelun välityksellä.

Koska ihmisiä on määrätty pysymään kotona ja eristäytymään muista, miehen poismeno ei aina tunnu niin konkreettiselta.

– Välillä tuntuu vain siltä, että hän olisi töissä, kun ketään ei näe, Maura pohti.

Joella ja Mauralla on kolme lasta. Lukion apulaisrehtorina työskentellyt Joe valmensi koripallojoukkuetta. Hänellä ei ollut ollut mitään sairauksia tai terveysongelmia. 

Aluksi hieman kuumetta

Joella oli aluksi lieviä oireita, kuten vähän kuumetta. Maaliskuun puolessa välissä kuume nousi ja hänelle tuli hengitysvaikeuksia.

Päiviä ennen Joen kuolemaa Maura vietti miltei kaiken aikansa FaceTimessa. Hän halusi rauhoitella miestään ja kertoa, ettei tämä ollut yksin.

Pitivät yhteyttä videopuheluiden avulla

Kun lääkärit kertoivat Mauralle, että Joen hengittämisessä oli tapahtunut käänne pahempaan ja että hänellä oli käytössä kolme erilaista verenpainelääkettä, Maura pyysi saada puhua miehensä kanssa videopuhelun.

– Näin hänet ja rukoilin, ettei hän jättäisi meitä ja sanoin, että tarvitsemme häntä, Maura kertoo. 

Lääkärit yrittivät saada Joen pysymään hengissä. Odottaessaan Maura kuunteli monta kertaa peräkkäin laulua, jonka tahtiin he olivat tanssineet häissään ja tuijotti kotitalon ikkunasta pihalle.

Kiitti miestään yhteisistä vuosista

Sitten lääkäri soitti. 

– Olemme yrittäneet kaikkemme. Pelkään, ettei hänellä ole enempää aikaa, hän kertoi Mauralle.

Maura halusi soittaa miehelleen vielä videopuhelun. Puhelun aikana hän kiitti Joeta siitä, että tämä oli ollut hänelle maailman paras aviomies. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myöhemmin lääkäri kertoi, että Joella ei tuntunut enää pulssia.

– Soitin hänelle häissämme soitettua laulua. Ja sitten kaikki oli ohi. 

Vetoaa ihmisiä tottelemaan ohjeistuksia

Maura painottaa, miten tärkeää olisi pysyä kotona ja erillään muista ihmisistä.

– Ihmiset eivät vain ole varovaisia. He luulevat olevansa voittamattomia eivätkä usko, että heille voisi tapahtua jotain. Nyt ei vain voi olla tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät asu samassa taloudessa. Vaikka kaikki onkin surullista ja yksinäistä, ihmisten pitää pysytellä vain asuinkumppaniensa seurassa.

Lue myös:

    Uusimmat